Otetul din cidru de mere – cel mai bun

Foto credit @ Otetul din cidru de mere – cel mai bun

Otetul de mere se mai numeste si otet din cidru de mere. Cea de-a doua denumire exprima perfect modalitatea de obtinere a acestuia. Sucul proaspat de mere se lasa la fermentat obtinandu-se astfel cidrul. Aceasta este prima fermentare sau fermentarea alcoolica.

Cidrul astfel obtinut va trece din nou printr-un proces de fermentare, transformandu-se in otet din cidru de mere. Acest pas se numeste a doua fermentare sau fermentarea acetica.

Veti ramane uimiti sa aflati ca acest modest lichid care se gaseste la preturi destul de mici in orice hipermarket este cel mai bun tratament impotriva acneei si a urmarilor ei nesuferite.

Bine ar fi sa folositi un otet nepasteurizat din mere cultivate organic pe care il gasiti in magazinele naturiste de tip Plafar sau in cele on-line. Cel mai scump si mai bio otet de mere nu depaseste suma de 20 lei/litru, suma mult inferioara pretului celui mai banal produs antiacneic.

Produsele pe baza de substante chimice pot produce mai mult rau decat bine pielii, atunci cand sunt folosite pe termen lung. Si din pacate acneea nu trece usor. Ba mai mult anumiti compusi des folositi cum ar fi peroxidul de benzoil sau acidul salicilic pot provoca agravarea acesteia.

Spre deosebire de acestea, otetul de mere nu are contraindicatii.

Ce contine otetul din cidru de mere?

In timpul fermentatiei microorganismele transforma zaharurile din fructe in alfa hidroxi acizi (A.H.A.) care sunt principalele substante active in lupta cu acneea. In plus, otetul contine si apa, vitamine si saruri minerale.

Cum actioneaza otetul din cidru de mere?

Pielea are o protectie acida naturala care o apara de germeni si efectele poluarii la care suntem expusi zilnic. Majoritatea produselor conventionale modifica gradul de aciditate al pielii slabindu-i capacitatea de protectie naturala impotriva factorilor externi.

Otetul functioneaza altfel. Acesta echilibreaza gradul de aciditate naturala al pielii ajutand-o sa se protejeze singura. Dar acidul din otet mai poate face un lucru bun: elimina perfect urmele de machiaj si murdarie, celule moarte si distruge bacteriile. Pe scurt, otetul de mere echilibreaza si curata pielea natural.

Desi studiile sunt la inceput s-a constatat ca prin ingestie, otetul controleaza nivelul de insulina din organism care echilibreaza hormonii responsabili pentru producerea acneei.

Cum folosim otetul din cidru de mere pentru indepartarea acneii?

Ne vom creea propriul toner cu otet. Pentru aceasta se amesteca o parte otet cu 2-3 parti de apa, in functie de sensibilitatea pielii.

Inainte de a-l utiliza, curatati fata si aplicati tonerul ajutandu-va de un disc demachiant. Lasati sa se usuce apoi folositi o crema nutritiva sau hidratanta potrivita tipului de ten.

Chiar daca otetul de mere este natural aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa fim atenti. Pana descoperiti compozitia optima pielii dumneavoastra incepeti prin a prepara un toner cu o concentratie mica de otet, urmand sa o cresteti progresiv.

Daca doriti sa urmati o cura interna cu otet, luati o lingura pe zi. Daca nu va place gustul, amestecati-l cu suc sau mancare. Cea mai placuta forma de ingestie a otetului este de departe in salate iar aici doar imaginatia este limita.

Learn more: http://www.naturalnews.com