Orezul negru in bucatarie aici
Antocianinii din orezul negru sunt antioxidantii miraculosi care lupta impotriva cancerului
Studiul efectuat recent de cercetatorii de la Universitatea Louisiana din Statele Unite si prezentat in cadrul unei conferinte medicale din Boston ne demonstreaza care sunt beneficiile reale ale orezului negru. Pentru o alimentatie sanatoasa si bogata in substante nutritive, specialistii in nutritie recomanda consumarea cat mai frecventa a orezului negru.
“O singura lingurita de boabe de orez negru contine mult mai multi antocianini (substante antioxidante puternice) decat se gasesc intr-o lingurita de afine, insa mai putin zahar, mai multe fibre si o cantitate mai mare de vitamina E”, declara intr-un comunicat de presa Zhimin Xu, profesor doctor in cadrul Universitatii Louisiana din S.U.A.
Consumarea unei portii de orez negru in fiecare zi ar putea conduce la intarirea sistemului osos si a celui muscular, la energizarea organismului si la prelungirea tineretii organismului. Orezul negru contine antocianini, antioxidanti naturali puternici care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra (afine, coacaze negre, mure). Acestia au un rol destul de important in neutralizarea radicalilor liberi si contribuie la diminuarea consecintelor negative ale artritei, dar si la calmarea inflamatiilor. Antocianinii actioneaza in sensul protejarii arterelor si impiedica distrugerea AND-ului, cauzatoare de cancer, scazand considerabil nivelul de colesterol din sange. Totodata, consumarea de orez negru ajuta la imbunatatirea memoriei si la fluidizarea circulatiei sangvine, scazand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Se recomanda includerea orezului negru si in dieta celor care sufera de diabet.