Orez negru (Oryza sativa)

Foto credit @ Orez negru (Oryza sativa)

Orezul negru in terapia naturista aici

Orezul negru contine antocianini, antioxidanti naturali puternici care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra (afine, coacaze negre, mure). Antocianinii aflati in compozitia orezului negru actioneaza in sensul protejarii arterelor si impiedica distrugerea AND-ului, scazand totodata nivelul colesterolului in sange.

Intuind beneficiile sale si considerandu-l un soi special de orez, in China antica orezul negru era consumat doar de nobili, care interziceau consumarea orezului negru de catre oamenii simpli, apartinand paturii sociale sarace. I se spunea de aceea “orezul interzis”. Conform anumitor legende, insusi imparatul Chinei si favoritii sai il consumau. Astazi orezul negru nu este atat de cunoscut in Europa precum orezul alb sau cel brun, insa gratie culorii sale neobisnuite este vedeta respectata a meselor cu tenta asiatica. Mai nou, specialistii nutritionisti spun despre el ca este un produs alimentar minune, cu multiple efecte benefice asupra organismului. Nu putini sunt cei care numesc orezul negru “orezul longevitatii” sau “mancarea nemuritorilor”.