Oregano in terapia naturista

Foto credit @ Oregano in terapia naturista

Citeste si Oregano in bucatarie

Faciliteaza digestia, are efect calmant. In ceaiuri, da rezultate bune ca adjuvant in tratamentele antiepileptice, impotriva durerilor de cap de origine nervoasa si a problemelor de tensiune musculara. Ajuta la calmarea durerilor menstruale. Ceaiul de oregano poseda o actiune antitusiva, mai ales cu cateva picaturi de miere. Calmează durerile de gat si tusea, traheita.

Ajuta la realizarea unor bai tonifiante antireumatismale pe cat de agreabile, pe atat de eficiente, care alunga, totodata, oboseala.

Ca si maghiranul, este folosit in tratarea gripei și a guturaiului, pentru calmarea durerilor de stomac, probleme de circulatie si cresterea poftei de mancare, ca remediu pentru astm, indigestie, dureri de cap, reumatism, durere de dinti, durere de urechi, epilepsie, meteorism, pentru a diminua durerile din timpul nasterii;

Are proprietati antioxidante si antifungice, poate fi folosit pentru a face gargara sau poate inlocui apa de gura. Pulberea de frunze – la masarea corpului in locurile afectate de reumatism sau in cazul luxatiilor.

Uleiul esential ajuta la diminuarea durerilor de dinti.