Noile reguli pentru un gatit sanatos

Foto credit @ Noile reguli pentru un gatit sanatos

Vechea regula: Untul este daunator sanatatii

Noua regula: Untul revine in bucatarie. Toate cercetarile au demonstrat ca nu se poate stabili o legatura intre grasimea continuta in unt si riscul aparitiei bolilor de inima. Cheia este moderatia.

Vechea regula: Evitati semipreparatele.

Noua regula: Reveniti si la raionul cu semipreparate si cititi ce scrie pe etichete. Nu aveti de ce sa va feriti de fasolea la conserva, de orezul brun semipreparat sau de conservele cu ton sau somon.

Vechea regula: Avocado ingrasa dar este o sursa acceptabila de “grasimi bune”.

Noua regula: Avocado este un adevarat medicament. Pe langa grasimile nesaturate, are un mare continut de fibre care taie, pur si simplu, pofta de mancare pentru foarte multa vreme. Nu ingrasa pentru ca nu poate fi consumat in cantitati mari.

Vechea regula: Laptele nu se congeleaza.

Noua regula: Cuburile din lapte congelat va vor insenina diminetile si smoothie-urile. Laptele congelat nu se separa si nu-si pierde valoare nutritiva absolut deloc. Pasionatii de smoothie au intotdeauna in congelator cuburi de lapte congelat pe care il adauga in bautura preferata pentru valoarea nutritiva mare si un gust racoritor si savuros.

Vechea regula: Un mic dejun sanatos inseamna un bol cu cereale.

Noua regula: Puteti opta la fel de bine pentru o omleta cu cateva inflorecente de broccoli alaturi si nu doar pentru proteine. Majoritatea cerealelor sunt pline de zahar. Exista riscul sa consumati pana la de 6 ori mai mult zahar fara sa stiti.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com