Nebunie culinara la Premiile Oscar 2014!

Foto credit @ Nebunie culinara la Premiile Oscar 2014!

Chiar si cele mai mofturoase staruri se dau in vant dupa o portie de macaroane cu branza, iar cand aceasta este pregatita de maestrul Wolfgang Puck, e si mai bine.

Desigur, versiunea maestrului pentru Premiile Oscar 2014 a fost un pic mai cu mot. El a asezonat-o cu trufe negre, rase dar, spune el, “Atunci cand o preparam acasa, poate fi folosit orice altceva”.

“Puteti adauga pui, ciuperci, orice va place si vi se pare ca se potriveste. Daca ai de pregatit macaroane cu branza pentru premiile Oscar, le faci sa fie speciale si le adaugi ceva in plus“- a spus maestrul care pregateste “cina” pentru Oscar de 20 de ani.

Sa facem si putina statistica: echipa lui Puck s-a aprovizionat cu 284 litri de lapte, 4,5 kg aur comestibil, 5000 de oua de la gaini crescute in libertate, 113 kg de zahar si 2400 sticle de vin Sterling Vineyards, vinul servit in noaptea Oscarurilor si lista poate continua. Cert este ca toate cumparaturile au necesitat o hala pentru depozitare!

Sa tragem cu ochiul la meniul pe care l-a pregatit maestrul si comentariile acestuia:

“N-ar mai fi Premiile Oscar fara somonul nostru afumat”

“Taco vegan cu radacina de taro (Colocasia esculenta n.r.), coltunasi cu creveti si homar si prajituri vegane din quinoa alba.”

“Sushi! Va fi ingramadeala la sushi si scoici.“

“Arancini Bolognese umplute (chiftele de orez prajit, umplute in stil bolognese) si pachetele de primavara cu legume.”

“Trei favorite incontestabile si premiate de fiecare data: placinta cu pui, macaroane cu branza la cuptor si miniburgeri cu branza cheddar invechita si sos remoulade”.

“Somon salbatic cu ghimbir si migdale. Folosim doar surse din comertul trade-fair”.

“Un trio de salate pentru noaptea Oscarurilor. Salata de pui a la chinois, chicken salad; salata de dovleac cu grau dur si orez salbatic, salata asortata de legume.”

“Echipa de cofetari s-au distrat cu acestea: acadele din cheesecake cu capsuni trase in ciocolata.”

“Desertul vegan pentru Oascaruri!Briosa cu ciocolata, briosa cu crema de migdale si prajitura de morcov cu topping de gel din stafide si scortisoara.”

“Un desert din trecuturile Oscarurilor–si acesta a fost meniul de anul acesta! Un peisaj la pahar, in care solul este din sare de mare, gradina din caramel si cafea, un copac din ciocolata pudrat si el cu sare de mare.”

“In plus: Panna cotta de citrice, si popcorn crocant cu ciocolata.“

Vedeta oficiala a serii, caci cea neoficiala tot “macaroana” cu branza a ramas, a fost un desert elaborat. Vorbim despre o prajitura Marjolaine (foarte populara in Franta), modelata in forma scenei pe care s-a desfasurat premierea, cu statuia facuta din aur comestibil.

In a doua fotografie o vedem in sectiune, pentru a observa din ce este “construita”: straturi de blat cu alune de padure, crema de cafea si ganache de ciocolata.

Si iata-i in final si pe Puck si vajnica sa echipa de bucatari truditori pe altarul artei culinare.

Sursa:http://greatideas.people.com