Motive ascunse ale ingrasarii inexplicabile

Foto credit @ Motive ascunse ale ingrasarii inexplicabile

Nu mancati aproape nimic, dar aveti senzatia ca va ingrasati dintr-un pahar cu apa?
Va prezentam 5 motive, mai putin cunoscute, pentru care omenirea devine din ce in ce mai “grea”. Journal Nature a publicat un studiu despre motivele mai putin mentionate, care ingrasa omenirea intr-un ritm ingrijorator. Surprinzator sau nu, remediile se gasesc in echilibrarea alimentatiei si reducerea consumului de carne. In cazuri drastice, se recomanda chiar un regim raw-vegan. Dar sa vedem despre ce este vorba, mai exact.

1. Lipsa de somn

Ce se afirma in studiu: Timpul de somn a scazut atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor. Acum 80 de ani, un adult sanatos dormea, in medie, 8,77 ore pe noapte, acum, media este de 6,85 ore. Toate speciile cunoscute au tendinta de a manca excesiv atunci cand sunt private de somn. Subiectii umani privati de somn au prezentat un Indice al Masei Corporale mult mai ridicat.

Raspuns: Studiul este corect. Timpul nostru de somn s-a redus din cauza vietii sociale. Un serviciu solicitant si familia pot fi un motiv. Totusi, sunt niste probleme normale pe care le intampinam cu totii si sunt doar niste justificari. O salata se digera mult mai usor decat o pizza. Ne putem obisnui cu un program redus de somn, dar nu putem forta stomacul sa digere mai repede. Solutia este simpla: nu comandati pizza la 11 noaptea, mai bine faceti o salata.

2. Contaminarea chimica

Ce se afirma in studiu: Apa, pamantul, si mancarea sunt din ce in ce mai contaminate cu tot felul de chimicale., folosite in ceea ce nu te astepti: de la ambalajele de plastic, pana la substanta de degivrare a avioanelor. Acestea se acumuleaza in organism si afecteaza activitatea hormonala a organismului. O parte din aceste substante chimice blocheaza activitatea hormonilor masculini, ceea ce duce la ingrasare.

Raspuns: Pana una-alta, ce-ar fi sa ne ocupam de plasticul pe care il introducem zilnic in vietile, casele si alimentatia noastra?

3. Sistemele de incalzire si de aer conditionat

Rezultatele studiului: Viata intr-un mediu incalzit sau racit excesiv, determina organismul sa acumuleze calorii, pentru a mentine o temperatura optima si aceasta poate conduce la cresteri in greutate. Deci, deschiderea aerului conditionat s-ar putea traduce prin cresteri in greutate.

Raspuns: Principial, este corect. Incalzirea sau racirea mediului contribuie la cresterea sau scaderea calitatii vietii, dar este putin probabil ca, avand o dieta corespunzatoare sa se poata ajunge la cresteri masive in greutate.

4.Renuntarea la fumat

Studiul afirma ca: Fumatul suprima apetitul si, renuntarea la acest obicei daunator, poate conduce la cresteri in greutate.

Raspuns: Este foarte adevarat. Toate testele arata ca fumatul distruge apetitul. Foarte multe persoane, in special femei, revin la fumat pentru ca se ingrasa si simt ca nu au alte optiuni. Din ce in ce mai multi oameni se lasa de fumat, in parte, datorita restrictiilor legale. Daca nu vor exista campanii de constientizare a faptului ca exista silueta si dupa fumat, vom avea parte de o crestere a obezitatii.

5. Medicamentatia

Studiul afirma ca: majoritatea antidepresivelor au ca efect secundar cresterea in greutate.

Raspuns: Foarte adevarat. Sunt foarte multe medicamente si exista si mai multe persoane care le folosesc fara sa cunoasca efectele secundare. Exista teorii care sustin ca 95% din starile depresive pot fi ameliorate prin schimbarea stilului de viata si alimentatie.

Sursa: http://www.rawfor30days.com/reasons_for_weight.html