Fiecare regiune viticola din lume are un vin fanion – adica cel mai cunoscut, mai apreciat si mai personal (in ce priveste stilul) vin facut la fata locului. Cand e vorba de Toscana – vatra vinurilor rosii italiene, aceasta expresie de marca poarta numele de Chianti. Cand vedeti pe eticheta vinului ce poarta acest nume cocosul negru, atunci Chianti-ul respectiv e din cele cu adevarat bune. Facut dupa traditia locala din soiul predominant Sangiovese (cum trebuie facut orice Chianti care se respecta), Maraia bucura ochiul cu limpezimi rubinii luminoase, nasul cu parada de fructe rosii si negre, precum si, secundar, cu un rezervat iz de doaga de butoi, iar gustul, prietenos si cu consistenta amabila, aminteste de vinul foarte bun facut acasa de parintii nostri, insa acesta e cu mult mai sus pe treptele de calitate. Pe cat de masculin si voluntar, e un vin armonios, tandru si expresiv, demn sa stea atat la masa Capilor di Tutti Capi, cat si in paharul oricarui iubitor de vin gata sa descopere, in toata personalitatea acestui simbol al dragostei de viata italiene, o legenda vesnic tanara!
Razvan Jurca