Mancarea si respiratia

Foto credit @ Mancarea si respiratia

Halitoza sau respiratia urat mirositoare este o problema destul de frecventa si extrem de neplacuta. Este cea mai buna modalitate sa strici prima impresie a cuiva despre tine. Solutiile, insa, sunt destul de simple.

“In cele mai multe cazuri, respiratia neplacuta provine de la gazele acumulate de bacteriile din cavitatea orala” – este de parere Dr. Jeffrey Spiegel, ORL-ist in Boston. Multe dintre aceste gaze contin sulf, care determina mirosul neplacut.

Cea mai simpla si mai evidenta modalitate de a combate halitoza este sa ne spalam pe dinti si sa folosim ata dentara. Curatarea limbii este de asemenea necesara, pentru a elimina cat mai multe bacterii adapostite in cavitatea orala.

Probleme cu stomacul?

Daca aveti o igiena exemplara a gurii si totusi respiratia urat mirositoare persista, n-ar fi rau sa mergeti la un gastroenterolog, spune Dr. Spiegel. Exista cazuri cand afectiunile stomacului provoaca mirosurile neplacute ale gurii.

De obicei persoanele care sufera de reflux gastric se confrunta si cu halitoza. Aceasta poate fi tratatata cu medicatie antiacid.

Atentie la ce mancati!

Alimente ca usturoiul sau ceapa conduc la o respiratie urat mirositoare, nu numai din cauza mirosului specific si a resturilor alimentare prost eliminate printr-un periaj necorespunzator sau superficial. Usturoiul, de exemplu, contine substante chimice care sunt preluate de sange si eliminate prin intermediul plamanilor, spune acelasi medic.

In acest caz, nu gura este cea care miroase ci respiratia si nu aveti ce face decat sa asteptati sa treaca, sa mascati respiratia cu drajeuri mentolate sau sa evitati aceste alimente.

Cand v-ati controlat amigdalele ultima oara?

Amigdalele nu sunt tocmai netede ca o galusca. Arata, mai degraba, ca niste prune uscate, in ale caror striuri isi pot face culcus bacteriile.

Ocazional, cand se acumuleaza prea multi microbi, apar formatiuni calcifiate numite pietre la amigdale sau amigdaliti. Toti medicii sunt de acord ca amigdalitii pot fi cauza principala a respiratiei urat mirositoare. Amigdalitii pot fi eliminati dar daca acumularile sunt de dimeniuni prea mari se recomanda extirparea amigdalelor.

Nu miroase a bine!

O alta cauza a respiratiei urat mirositoare este… nasul. Sau mai corect, secretiile nazale pot deveni urat mirositoare datorita sinuzitelor netratate sau a acumularii excesive de bacterii in nari si sinusuri.

Folositi o solutie salina pentru curatarea constanta a nasului si problemele dumneavoastra se vor opri aici. Daca problema continua, mergeti la doctor. Implicatiile ar putea fi mult mai mari.

Sursa : http://www.livescience.com