Mancare cu dragoste

Foto credit @ Mancare cu dragoste

In fiecare an, sarbatoarea Sfantului Valentin naste polemici. Romania se imparte in doua tabere: cei care o considera o sarbatoare importata (ceea ce este corect, pana la urma) si refuza sa o ia in considerare si cei care au adoptat-o fara rezerve.

Exista si aripa “traditionalista” care sustine ca trebuie luat in considerare doar Dragobetele nostru, neaos, sub rezerva ca pana sa apara sarbatoarea Sfantului Valentin, aproape ca nici nu se mai stia de Dragobete.

Nu va vom da sugestii despre ce si cum sa organizati un astfel de eveniment, despre cum sa va imbracati, ce chiloti sa purtati sau alte asemenea sfaturi binevoitoare. Cate cupluri, atatea obiceiuri, cati oameni, atatea pareri.

Dar, vorba e, romantism sau nu, ceva trebuie sa si mancam. Si exista cateva alimente care, se spune, merg mai bine cu dragostea decat celelalte.

Putem alege preparate rafinate pe baza de fructe de mare, somon cu sos de lamaie, icre de somon cu paine prajita sau paste cu busuioc insotite de un desert somptuos de ciocolata, sau de o prajitura cu frisca si capsuni sau ananas.

Dar, cu putina imaginatie, si cel mai banal preparat se poate transforma intr-o veritabila declaratie de dragoste.

O felie de paine poate fi baza pentru o inimioara din unt care sa-l unga la suflet pe partener, iar cea mai simpla pizza, comandata de oriunde vreti dumneavoastra. va starni o adevarata avalansa sentimentala daca o taiati sub forma de inima.

Cum si cand alegem sa celebram aceasta sarbatoare a iubirii, este mai putin relevant. Important este ca, din cand in cand, merita sa ne concentram toata atentia asupra celui drag si sa il revedem cu ochii de la inceput, dincolo de valul de cotidian care se asterne inevitabil peste vietile noastre.

Sfantul Valentin isi incheia toate epistolele scriind “Va iubesc” si credem ca n-ar fi rau, daca i-am urma exemplul si, dincolo de cadouri mai ieftine sau mai scumpe, i-am spune fiintei iubite, pe 14 februarie, cele doua cuvinte magice, chiar daca le stie.

Din aceasta perspectiva, trebuie sa recunoastem ca, pana la urma, Sfantul Valentin poate fi o idee buna.

de Catalina