Managementul nervilor… cu plante

Foto credit @ Managementul nervilor… cu plante

Daca faceti parte dintre persoanele care isi pierd cumpatul usor si actioneaza uneori ca atare, ignorand regulile de comportament in societate, sunt cateva plante care pot rezolva rapid situatia.

Levantica

Mirosul de levantica are un efect rapid de calmare a sistemului nervos. Inainte sa simtiti ca explodati, scoateti sticluta cu ulei esential de levantica din buzunar, presarati cateva picaturi in palme si bucurati-va de mirosul incantator. Levantica induce o stare de relaxare. Intre timp interlocutorul va deveni interesat de ce faceti cu sticluta cu pricina, iar dumneavoastra, calm, veti rezolva problema fara victime colaterale. Puteti folosi levantica si daca suferiti de tulburari ale somnului pentru ca este uimitor de eficienta.

Iasomia

Originara din India, iasomia se gaseste peste tot. Suntem norocosi pentru ca iasomia are doua calitati: calmeaza nervii si induce o stare de buna dispozitie.

Musetelul

Regele plantelor medicinale, are un cuvant de spus si in aceasta privinta. Calmeaza, dar nu adoarme, relaxeaza, dar nu moleseste…este uimitor.

Trandafirul

In multe tari, uleiul de trandafir este folosit in terapia pentru isterie, depresie si alte tulburari nervoase. In plus, femeile il folosesc pentru reglarea ciclului menstrual. Vestea buna este ca are acelasi efect folosit in orice forma.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com