La ce este bun zatul de cafea?

Foto credit @ La ce este bun zatul de cafea?

Zatul de cafea nu este doar harta viitorului dupa cum cred anumite persoane ci este un ajutor nepretuit in gospodarie si prin aceasta intelegem toata gospodaria. Asa ca data viitoare dupa ce ati stat la o cafeluta cu prietenii nu va mai grabiti sa spalati cestile de cafea. Lasati zatul sa se usuce si colectati-l cu grija. Nici nu va puteti imagina cate intrebuintari are:

1. Puneti intr-un castronel zat de cafea si introduceti-l in frigider neacoperit. Acesta absoarbe toate mirosurile neplacute.

2. Zatul de cafea curata delicat suprafetele uleioase si pentru o eficienta sporita amestecati-l cu putin detergent. Veti fi incantati de rezultat.

3. Adaugati zat de cafea in apa cu care udati florile. Functioneaza ca ingrasamant, antifungic si sperietoare pentru pisica din dotarea proprietarului.

4. Si daca tot am vorbit de pisici, zatul de cafea este un adjuvant in educatia acestora. Presarati zat de cafea acolo unde pisoiul dumneavoastra crede in mod eronat ca este litiera si nu-si va mai face nevoile in locul respectiv.

5. Daca v-au invadat furnicile si nu reusiti sa scapati de ele “serviti-le” niste zat de cafea acolo unde observati ca se aduna. Dispar rapid.

6. Daca pe mobila de lemn au aparut zgarieturi superficiale amestecati putin detergent pentru lemn care contine ceara, cu zat de cafea si apa calduta si formati o pasta. Frecati locul zgariat cu acest amestec care are un efect de polish pentru lemn.

7. Daca cultivati morcovi, rosii sau pepeni amestecati semintele cu zat de cafea inainte de a le planta. Zatul de cafea imbogateste solul cu vitamine, minerale si nitrogen si protejeaza plantele de daunatori.

8. Atunci cand curatati soba sau cuptorul cu lemne, presarati zat de cafea in cenusa. Particulele de cenusa vor adera la zat si astfel veti evita sa aratati precum Cenusareasa.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com