Interzis la cafea intre 8 si 9 dimineata

Foto credit @ Interzis la cafea intre 8 si 9 dimineata

Daca sunteti o persoana matinala aveti toate motivele sa va felicitati. Trezirea de dimineata confera o multime de beneficii pentru sanatatea organismului. In primul rand functionati mai bine pentru ca bioritmul dumneavoastra este in concordanta cu ritmul circadian. De asemenea va ajuta sa puteti avea timpul necesar pentru exercitiul fizic zilnic, atat de necesar pentru un organism sanatos. Trezirea devreme este, de asemenea, foarte benefica pentru digestie si reglarea apetitului.

Dar majoritatea persoanelor matinale mai au un obicei care diminueaza serios beneficiile trezirii “odata cu gainile”. Si acesta este, surprinzator, bautul cafelei de dimineata!

De ce? Conform unui studiu publicat in revista medicala “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” productia de cortizon are un moment culminat in jurul orei 8.30 dimineata. Consumul cofeinei in jurul acestei ore determina o productie suplimentara si nenecesara de cortizon, care conduce la stari anxioase.

Steven Miller, autorul blogului Neuroscience DC, afirma chiar ca bautul cafelei intre 8 si 9 dimineata are un efect si mai neplacut. Pur si simplu, creste toleranta organismul la cafea si, ca urmare, organismul va resimiti nevoia unei doze suplimentare de cofeina. Exact ceea ce nu se recomanda. Iata ce scrie: “…dumneavoastra aduceti un aport de cofeina organismului in momentul in care acesta se afla la punctul maxim de energie si alerta. Unul din principiile de baza ale farmacologiei este sa folositi medicamentul atunci cand aveti nevoie de el. In caz contrar, veti dezvolta toleranta la medicamentul administrat ceea ce va conduce la necesitatea cresterii dozei. Cu alte cuvinte, aceeasi cana de cafea bauta in momentul nepotrivit va avea un efect mult diminuat“.

Pe masura ce trece timpul, productia de cortizon scade si intre 9.30-11.30 dimineata este momentul ideal pentru o cafea.

Concluzie: daca doriti sa optimizati consumul cafelei, nu va repeziti dimineata imediat la ibric. Incepeti cu cateva exercitii usore de intindere si de respiratie. Daca va simtiti adormiti, incercati mai intai o cana de apa cu miere si lamaie.

In curand, va fi si timpul cafelei.

 

 

Sursa: http://www.care2.com