In privinta locuintei lui Mos Craciun, parerile au fost intotdeauna impartite. Ba e la Polul Nord, ba e in Finlanda, incat bietii copii nici nu mai stiu ce sa creada, iar adultii se chinuie sa dea explicatii cat de cat plauzibile.
Dar in privinta Iepurasului de Paste, am aflat pe unde isi face veacul. Este in Sacele, doamnelor si domnilor, in casuta doamnei Giro-Csabai Csilla!
Acolo, cu o rabdare si migala demna de un calugar budist, doamna Giro danteleaza minunatii din turta dulce, pe care Iepurasul le va aduce celor mici si mari, deopotriva.
Nici nu stii ce sa crezi: sunt bijuterii, sunt decoratiuni sau sunt de mancare: oua, inimioare, casete de bijuterii, toate din turta dulce. Sunt din toate cate putin.
Totul se face manual: de la turta dulce din miere de cea mai buna calitate, pana la dantelaria delicata, din bezea. Aceasta “broderie” este obtinuta printr-un procedeu indelungat mostenit din familie si dezvoltat pana a ajuns ceea ce vedem astazi.
Pentru ca atunci cand faci ceva cu si din pasiune, chiar si banala turta dulce poate fi transformata in arta.