Idei pentru un mic dejun “in viteza”

Foto credit @ Idei pentru un mic dejun “in viteza”

Haideti sa fim cinstiti. Cand va treziti dimineata, ultimul lucru de care va arde este sa pregatiti un ospat sanatos. De cele mai multe ori, din lipsa de timp, neglijati cea mai importanta masa a zilei. Dar o dimineata aglomerata nu inseamna neaparat si un mic dejun nesanatos sau, mai rau, lipsa acestuia.

Sunt destule optiuni sanatoase si rapide. Nu toate va vor conferi energie pentru intreaga zi, dar un mic dejun oricat de mic, este mai bine decat nimic.

Tavita cu gustari de dimineata

Creati-va propriul mix din cereale, migdale, nuci, stafide, fructe uscate, etc. Preparati o punga mare la sfarsit de saptamana si in fiecare dimineata, turnati cate o portie pe o tavita si rontaiti sau o “aruncati” intr-un iaurt. O precizare: puneti cu zgarcenie fructe uscate si rezistati tentatiei de a adauga ceva dulce, cum ar fi bucatele de ciocolata.

Oua fierte tari

Daca optati pentru oua fierte tari, in defavoarea omletei sau a ochiurilor, aveti un mare avantaj: puteti sa fierbeti mai multe oua odata, apoi sa le pastrati in frigider. Un ou nu reprezinta un mic dejun in sine dar este usor de luat la pachet iar alaturi de o felie de paine cu multicereale, un fruct sau o bucatica de branza constituie un mic-dejun destul de satios.

Fructe si branza

Branza reprezinta o sursa de calciu si proteine. Daca o asociati cu struguri sau fructe de padure sau cu un fruct mai “portabil” cum ar fi o banana, un mar sau o portocala, v-ati asigurat nutrientii pentru prima parte a zilei.

Sucuri de fructe si legume (Smoothie)

Ce poate fi mai simplu de mancat in viteza decat un mic dejun lichid ? Avand in vedere ca acest mic dejun necesita ceva timp pentru preparare, puteti sa-l pregatiti seara si sa-l pastrati in frigider, pana a doua zi. Alegeti fructele si legumele preferate si dati-le prin blender. Asta este tot. Un mic secret: pentru un aport nutritiv superior introduceti in smoothie-ul dumneavoastra legume verzi (broccoli, de exemplu) sau frunze verzi (spanac, patrunjel, etc).

Covrigei

Desigur, covrigeii contin carbohidrati, dar nu sunt neaparat nesanatosi. Optati pentru covrigei din faina integrala sau cu multicereale, fara adaos de zahar si arome. Evitati untul sau margarina si serviti-i alaturi de crema de branza slaba, un ou fiert sau un fruct.

Iaurtul

Iaurtul este o sursa extraordinara de proteine, calciu si alti nutrienti. Alegeti iaurturile probiotice cu un continut mic de grasime. Evitati iaurturile cu arome si, daca va place gustul dulce, preparati-va singuri iaurtul, amestecandu-l cu cereale, fructe uscate, seminte si nuci.

Biscuiti de ovaz

16 grame de ovaz integral echivaleaza cu o treime din doza zilnica recomandata de cereale. Alegeti biscuiti bio, fara adaos de zahar sau, daca doriti ceva dulce, cu adaos de zahar brun. In plus, se gasesc in comert in varianta bio si nu sunt foarte scumpi.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com