Hot-dog-ul nu este de mancare!

Foto credit @ Hot-dog-ul nu este de mancare!

Nu este o greseala de redactare.
Hot-dog-ul este acel “sandvis” cu cremvurst si mult mustar si ketchup pe care nu se poate sa nu-l fi gustat macar o data in viata. Si de ce sa nu recunoastem, ne-a placut.
Ultimele cercetari arata fara echivoc ca hot-dog-ul nu are ce cauta in alimentatia oamenilor.

De ce?

1. Este o bomba calorica

Toti nutritionistii sunt de acord ca are un continut mult prea ridicat de calorii iar combinatia de cremvurst cu paine alba este total nesanatoasa.

2. Hot dog-ul este plin de sare

Toate tipurile de cremvurst contin foarte multa sare si grasimi. Nu exista notiunea de hot-dog sanatos. Nu numai ca ingrasa ingrozitor dar introduce in organism cantitati mari de sodiu, care numai sanatoase nu sunt.

3. Crenvurstii din carne de pasare nu sunt mai sanatosi

Daca va ganditi ca un crenvurst din carne de pui sau curcan este mai sanatos va inselati. Intradevar contin mai putina grasime, in schimb au un continut urias de sare. Un singur hot-dog introduce in organismul dumneavoastra nu mai putin de o treime din doza zilnica recomandata de sare. Si ganditi-va ca nu traiti numai cu un hot-dog pe zi.

4. Hot-dog-ul este sursa de nitrati si nitriti

Pentru a prelungi perioada de garantie producatorii adauga nitrati si nitriti care sunt asociati cu riscul declansarii bolilor canceroase.

5. Cremvurstii nu sunt preparati din carne bio

Este aproape imposibil sa gasesti un cremvurst din carne de animale crescute fara hormoni sau antibiotice.

6. Cremvurstii nu sunt recomandati femeilor insarcinate

De foarte multe ori cremvurstii dezvolta o bacterie numita listeria care cauzeaza listerioza. Aceasta boala conduce la moartea fatului si in functie de perioada de sarcina in care se instaleaza conduce la avort spontan sau la nasterea unui copil mort pe langa alte probleme de sanatate.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com