Frunzele de Curry in terapia naturista

Foto credit @ Frunzele de Curry in terapia naturista

Frunzele de Curry in bucatarie aici
Frunzele de Curry in cosmetica naturista aici

Frunzele de curry sunt sinonime cu savoarea bucatariei indiene dar in acelasi timp sunt foarte apreciate in medicina ayuvedica.

Potrivit statisticilor, aproximativ 90% din comertul cu condimente il reprezinta pudra de curry. O echipa de cercetatori din cadrul Centrului de Cardiologie Peter Munk, Toronto, au efectuat teste in ceea ce priveste curcurimul, un extras din curry, si a descoperit ca acesta poate imbunatatii functiile inimii si mai ales poate scadea riscul insuficientei cardiace.

De asemenea, acestia au precizat faptul ca substantele continute de acest condiment actioneaza direct asupra celulelor mentinandu-le tinere si prevenind producerea anormala de proteine. Folosit inca din Antichitate de catre vraci pentru tratarea diferitelor afectiuni, curry este eficient in tratarea proceselor inflamatorii, in special a artritei.

De asemenea, este un aliment care are efecte benefice asupra sistemului nervos, prevenind pierderea memoriei, dar lupta si impotriva formarii celulelor canceroase. Sosurile de curry, consumate periodic, pot imbunatati capacitatea de functionare a creierului si pot preveni aparitia maladiei Alzheimer.