Frunzele de Curry in cosmetica naturista

Foto credit @ Frunzele de Curry in cosmetica naturista

Frunzele de Curry in bucatarie aici
Frunzele de Curry in terapia naturista aici

Consumul frunzelor de curry in mancaruri previne pierderea culorii parului. Frunzele de curry au proprietatea de a stimula radacina parului, dand vitalitate şi rezistenţă firului. Noile fire de par vor creşte mai sanatoase şi vor avea pigmentul lor natural.

Masca pentru regenerarea profunda a firului de par

1/8 ceasca de ulei de nuca de cocos ( mai mult despre nuca de cocos aici)
½ ceasca de frunze de curry

Tratamentul cu frunze de curry proaspete este mult mai eficient. In Romania se gasesc doar frunze uscate ceea ce inseamna ca va dura mai mult pana sa-si faca efectul.

Se pun frunzele de curry (pe care le gasiti la magazinele de mirodenii) in ulei de cocos si se lasa la fiarba la foc moderat. Dupa ce a inceput procesul de fierbere iar funzele devin usor maronii, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Se maseaza usor pielea capului cu aceasta mixtura, lasandu-se sa actioneze timp de 2 ore. Ulterior, parul se spala cu apa calduta si sampon. Se aplica pe scalpul capului si par timp de 3-6 luni, o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de gradul de deteriorare al parului.

Nu este un tratament scump. Dar ca orice lucru bun, cu rezultate pe termen lung, necesita rabdare si putina rigoare. Rezultatele insa odata aparute sunt spectaculoase si vor fi remarcate imediat.