Exista rasfat peste 5 stele

Foto credit @ Exista rasfat peste 5 stele
Si evident exista unde nu te astepti. Situat in Ano Poroia, la granita intre Bulgaria si Grecia, Viglatoras este un mini hotel-bijuterie pentru care merita sa va prelungiti calatoria spre si dinspre Grecia cu o zi, doar ca sa inoptati acolo si sa gustati acel mic dejun incredibil de gustos, petrecand timp cu cele mai prietenoase gazde.
Propretarii, Sterios si Phylli, ridica stacheta ospitaliatii la un nivel rar intalnit. Hanul vechi a fost renovat cu respect si stil, pastrant arhitectura din Macedonia, jonglind intre minimalism si elemente traditionale cu rafinament si eleganta. 
Intrand in curte si apoi in camera te simti inconjurat de familiar si nou in acelas timp.
Pentru ca suntem mai mult gurmanzi decat arhitecti, micul dejun ne face sa ne gandim la el inca de la ora culcarii.
Selectia de dulceata de casa este de mare angajament, de data asta am pendulat intre cea de soc si cea de bergamonta fara sa ma pot opri.
Painea de casa proaspata si crocanta, ouale fierte perfect, si un chec cu o textura perfecta care te face sa te rogi sa mai fie loc pentru inca o felie.
Si pe principiu “mai bine sa mi se faca rau decat sa imi para rau” am devorat 4 bucati mari de placinta calda de branza facuta de dimineata de Phylli.
Gustul ei imi revine spontan in papile la o simpla inchidere de ochi (si da va rog, mi-a dat si la pachet!)
Nu este prima oara cand vizitam Viglatoras iar intervalul de 6 ani intre prima vizita si cea de saptamana trecuta ne confirma ca Sterios si Phylli isi mentin promisiunea: ospitalitatea nu este doar un cuvant ci o experienta rara ce trebuie traita.
Si acum, cei care ne intreaba de ce mergem cu masina in Grecia si inapoi au aflat unul din motive. (sau unicul?…)
de Grecu’