A venit momentul sa ne intalnim cu un vin tare drag romanului: Tamaioasa Romaneasca. Doar ca acesta, facut la Sahateni in gama Artisan de talentata Aurelia Visinescu este si tare, tare bun! N-o zic numai eu: dovada sta recunoasterea internationala venita odata cu decernarea Medaliei de Bronz la prestigiosul International Wine and Spirit Contest in 2010, obtinuta in competitie cu multe alte vinuri aromatice de aceeasi categorie (demidulce)! Vinul te cucereste de cum l-ai turnat in pahar: stralucitor si limpede ca cristalul, de culoarea aurului de 14K, de iti vine sa-l sorbi din ochi. Dus la nas, te incanta imediat aromele fine de trandafir, busuioc si pepene galben, gustul avand savoarea mierii poliflore, insa nu-i nici pe departe atat de dulce si de intens precum aceasta, dar e tot atat de catifelat si persistent. Vinul, racit bine (dati-l masa cat mai aproape de 5 grade C si o sa vedeti ce frumos evolueaza in pahar pe masura ce se incalzeste putin!) e un companion ideal al cozonacului de casa si al deserturilor suave, al sarmalutelor in foi de vita, sau, de ce nu, al mancarurilor scaldate-n sos dulce (si iata unul dintre motivele pentru care noi, cei care iubim mancarea indiana sau chinezeasca. putem spune, ridicand paharul, “multumim frumos, Aurelia!”).
Razvan Jurca