Dieta UltraMetabolism

Foto credit @ Dieta UltraMetabolism

Dieta UltraMetabolism este o metoda eficienta de a va controla greutatea si de a scapa de kilogramele in plus, prin cresterea metabolismului, respectand anumite reguli de alimentatie sanatoasa. A fost creata de medicul Mark Hyman si promite in cartea sa ” UltraMetabolism – Planul simplu de scadere automata în greutate” – pierderea a 10 kilograme in 8 saptamani.
De altfel Mark Hyman sustine ca nu promoveaza o dieta ci un ”
manual de utilizare al organismului dumneavoastră “.

Prin urmarea acestui regim alimentar se urmareste reglarea metabolismului si crearea unei legaturi intre genele noastre si alimentatia pe care o avem – nutrigenomica. De asemenea dieta UltraMetabolism are efecte de dezintoxicare asupra organismului, fortifica functiile hepatice, imbunatateste starea energetica a organismului si elimina stresul. Iar la toate aceste beneficii se adauga si pierderea in greutate!

Etapele din Dieta UltraMetabolism

Prima etapa

Aceasta etapa a dietei este cea mai stricta (pentru detoxifiere): fara lactate, oua, gluten (cereale, paine). Se consuma doar fructe, legume, seminte, nuci, leguminoase (soia, fasole, linte, naut, mazare) si orez brun.

A doua etapa a dietei

Aici se adauga cerealele integrale, ouale, produsele lactate si uleiurile sanatoase (de masline, de migdale, de cocos) pe langa alimentele permise in prima etapa. Cat priveste dulciurile…se poate consuma doar miere naturala!

Hrana neprocesata

In carte autorul avertizeaza” Daca are eticheta, nu cumparati”, aratand prin aceasta ca toti conservantii si aditivii din alimente sunt interzisi. De asemenea nu se admit grasimile periculoase, trans si hidrogenate (margarina, uleiuri vegetale hidrogenate). Se recomanda consumul uleiului de masline extravirgin si al celui de susan.

Lista “neagra” (alimente nerecomandate)
– Cereale decorticate (orez alb, faina alba)
– Mezeluri
– Cafea/ sucuri carbogazoase
– Dulciuri

Dulciurile sunt uitate

Dulciurile contin o cantitate mare de zahar care produce cresterea rapida a glicemiei , urmata de o secretie excesiva de insulina, pentru a normaliza glicemia, care produce de fapt, hipoglicemie, de aceea in scurt timp va creste din nou apetitul pentru dulciuri- e un cerc vicios, care duce la acumularea in greutate, prin efectele negative asupra metabolismului. Iar excesul de zahar este depozitat sub forma de grasime in organism.