La varsta de 44 de ani, minunata cantareata rock Sheryl Crow , a descoperit ca sufera de cancer la san. In loc sa se resemneze in fata cumplitului diagnostic, a facut o schimbare radicala in stilul ei de viata si de alimentatie.
Dupa ce si-a incheiat tratamentul si a adoptat doi baietei, pe Wyatt si Levi, Sheryl si-a propus un nou obiectiv in viata: sa-si schimbe cu totul stilul alimentar. Si a facut-o atat de bine incat a scos si o carte “If It Makes You Healthy”, scrisa in colaborare cu bucatarul ei personal, in care amandoi propun retete verificate de cantareata. Toate contin superalimente bogate in antioxidanti, cunoscute pentru ca prelungesc si imbunatatesc calitatea vietii.
Cartea contine retete gustoase si hranitoare atat pentru vegetarieni si vegani, cat si retete pentru cei care prefera carnea.
Iata cateva dintre superalimentele recomandate de Sheryl, care au primit si aprobabrea tuturor expertilor in nutritie, ca fiind adjuvante reale si puternice in bolile canceroase, de inima, diabet, sau alte afectiuni care pot scurta viata unui om.
Cu siguranta le cunoastem cu totii, dar bine ar fi sa le mai trecem in revista inca o data si, poate, decidem sa le includem sistematic in alimentatie.
Nucile
Bogate in acizi grasi omega 3, nucile sunt studiate de ani de zile pentru actiunea lor impotriva multor forme de cancer, in special a celui de san. Contin compusi care opresc ingrosarea arterelor, prevenind astfel bolile de inima.
Prunele
Pe vremuri, bunicile noastre isi incepeau ziua, mancand cateva prune. Trebuie sa stiti ca in afara de capacitatea lor de a preveni constipatia si de a regla digestia in general, contin antioxidanti extrem de puternici, mai ales prunele uscate. In plus sunt niste detoxifiante foarte eficiente.
Sucul de rodie
Sheryl Crow sustine ca a baut si bea in continuare, zilnic, cantitati mari din acest suc iar motivul este unul foarte simplu: cantitatea de antioxidanti din rodie este atat de mare, incat practic sterge orice urma de radicali liberi, care sunt precursorii cancerului. Studii recente au aratat ca sucul de rodie mai are cateva calitati uluitoare: scade colesterolul rau si curata arterele.
Rosiile (in orice forma: supa, suc, sosuri)
Nu exista alt aliment mai bogat in licopen decat rosiile. Licopenul este un fitonutrient cunoscut pentru eficienta cu care combate toate tipurile de cancer dar s-au inregistrat rezultate exceptionale in cazul cancerelor de prostata, san, plamani si colon.
Afinele si merisoarele
Toate fructele de padure sunt niste bombe cu antioxidanti dar afinele au fost declarate cele mai eficiente fructe de padure in combaterea tuturor tipurilor de cancer, in timp ce merisoarele s-au dovedit a fi cele mai puternice alimente in combaterea cancerului ovarian.
Broccoli, varza si toata familia cruciferelor
Nobila familie a cruciferelor contine compusi cu sulf care au o puternica actiune protectoare impotriva cancerului. Sunt studii documentate care arata ca barbatii care au un inceput de cancer la prostata si mananca de 4 ori pe saptamana broccoli, stopeaza cresterea tumorii.
Edamame (boabe de soia crude in pastaie)
Soia contina fitoestrogeni care protejeaza impotriva cancerului.
Pui bio
Retetele lui Sheryl contin foarte multa carne de pui. De ce? Carnea de pui, preparata corect si neimpregnata cu tot felul de chimicale, aduce un aport de proteine pretios fara a avea ca efect secundar ingrosarea arterelor, ca in cazul carnii rosii.
sursa: http://www.forbes.com/