Cum se prepara in casa otet din cidru de mere

Foto credit @ Cum se prepara in casa otet din cidru de mere

Pe langa faptul ca este sanatos, otetul din cidru de mere este un ingredient minunat, pentru un dressing rafinat, cu gustul sau delicat, usor fructat.

Sunt suficiente cateva picaturi pentru a transforma o banala salata, intr-un preparat de sarbatoare.

Ce-i drept, se prepara in 40 de zile, dar noi spunem ca merita asteptarea.

Ingredientele sunt banale: la fiecare kilogram de mere sunt necesare 300 grame de miere si o oala cu apa fierbinte.

Se incalzeste o oala mare, cu apa, pana da in clocot. In acest timp, taiati merele cubulete, pastrand semintele. Asezati-le intr-o alta cratita si turnati peste ele apa fierbinte, astfel incat merele sa fie acoperite 3cm cu apa. Cand apa s-a mai racit, turnati mierea si amestecati bine, pana se dizolva.

Acoperiti cratita cu doua randuri de tifon si lasati-o la temperatura camerei (20-30 grade Celsius), timp de 10 zile. In fiecare zi, amestecati in cratita, cu o lingura de lemn, de 2-3 ori pe zi.

Dupa 10 zile, strecurati amestecul si turnati lichidul obtinut intr-un borcan cu gura larga, sterilizat in prealabil. Acoperiti borcanul cu tifon in doua straturi (puteti folosi acelasi tifon, cu care ati acoperit cratita) si lasati sa stea o luna la temperatura camerei.

Dupa o luna, strecurati lichidul prin panza de bumbac, foarte curata, turnati-l in sticle care se inchid ermetic si puneti-le in frigider peste noapte.

Otetul dumneavoastra, din cidru de mere, este gata pentru utilizare.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com