Pe langa faptul ca este sanatos, otetul din cidru de mere este un ingredient minunat, pentru un dressing rafinat, cu gustul sau delicat, usor fructat.
Sunt suficiente cateva picaturi pentru a transforma o banala salata, intr-un preparat de sarbatoare.
Ce-i drept, se prepara in 40 de zile, dar noi spunem ca merita asteptarea.
Ingredientele sunt banale: la fiecare kilogram de mere sunt necesare 300 grame de miere si o oala cu apa fierbinte.
Se incalzeste o oala mare, cu apa, pana da in clocot. In acest timp, taiati merele cubulete, pastrand semintele. Asezati-le intr-o alta cratita si turnati peste ele apa fierbinte, astfel incat merele sa fie acoperite 3cm cu apa. Cand apa s-a mai racit, turnati mierea si amestecati bine, pana se dizolva.
Acoperiti cratita cu doua randuri de tifon si lasati-o la temperatura camerei (20-30 grade Celsius), timp de 10 zile. In fiecare zi, amestecati in cratita, cu o lingura de lemn, de 2-3 ori pe zi.
Dupa 10 zile, strecurati amestecul si turnati lichidul obtinut intr-un borcan cu gura larga, sterilizat in prealabil. Acoperiti borcanul cu tifon in doua straturi (puteti folosi acelasi tifon, cu care ati acoperit cratita) si lasati sa stea o luna la temperatura camerei.
Dupa o luna, strecurati lichidul prin panza de bumbac, foarte curata, turnati-l in sticle care se inchid ermetic si puneti-le in frigider peste noapte.
Otetul dumneavoastra, din cidru de mere, este gata pentru utilizare.
Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com