Sushi este 60% impresie vizuala.
Prima regula este ca ingredientele sa fie atinse cat mai putin pentru a nu altera in nici un fel culorile si aromele care transforma sushi intr-un preparat unic.
Exista o tehnica foarte bine pusa la punct de asezare a orezului deasupra foilor de alge Nori. Marii maestrii studiaza aceasta tehnica ani indelungati pana sa ajunga la desavarsire.
In primul rand, un sushi se face din doar 6 miscari. Se spune ca un maestru poate aranja orezul astfel incat boabele sa fie toate in aceeasi directie.
Se asaza o foaie de alga Nori pe covorasul din bambus pentru rulat sushi si presarati o cana de orez pentru sushi fiert, lasand o margine de 2 cm, in partea opusa dumneavoastra. Nivelati orezul usor, cu degetele umezite.
Deasupra orezului, la o treime distanta de capatul dinspre dumneavoastra, trasati o linie fina de wasabi. Folositi foarte putin wasabi pentru ca este foarte iute.
Aliniati mici bucatele de umplutura la alegerea dumneavoastra, peste linia de wasabi.
Rulati sushi-ul strans folosind covorasul de bambus, astfel incat sa devina un cilindru perfect.
Strangeti usor pentru a va asigura ca sushi-ul este bine rulat, apoi derulati cilindrul obtinut din covorasul de bambus. Cu un cutit foarte ascutit se taie ruloul de sushi in bucati de 3,8-4 cm grosime.
Servire
Serviti sushi alaturi de un bol mic cu sos de soia, wasabi si felii de gasi (ghimbir murat japonez). Iata si doua idei de reteta de sushi: Sushi cu ton si Sushi vegan.