Cum sa transformi o baie obisnuita intr-una terapeutica ?

Foto credit @ Cum sa transformi o baie obisnuita intr-una terapeutica ?

Nimic nu este mai bun decat o baie relaxanta, care sa ne ajute sa eliminam grijile si problemele de peste zi. Simpla baie, in sine, este benefica organismului din toate punctele de vedere, dar efectele benefice se dubleaza daca imbogatim baia noastra obisnuita cu cateva ingrediente simple:

Sarea amara sau sarea Epsom

Sarea amara contine sulfat de magneziu, care functioneaza ca o substanta relaxanta a sistemului nervos. Puneti cateva canute de sare amara in baie si lasati ca pielea sa absoarba magneziul.

Pe langa efectul relaxant asupra psihicului, sarea amara vine la pachet cu multe alte imbunatatiri care se vad imediat si sunt uimitoare:

Imbunatateste aspectul pielii inmuind-o si exfoliind-o delicat, in plus, amelioreaza afectiuni precum eczemele si psoriazisul;

Grabeste procesul de vindecare al ranilor;

Scade inflamatiile;

Detoxifica pielea, in special de urmele de metale grele.

Faptul ca magneziul este necesar organimului in peste 500 de reactii biochimice indica importanta acestui mineral pentru sanatatea noastra. Daca tinem cont si de faptul ca populatia globului se confrunta cu un serios deficit de magneziu, devine evident de ce ar trebui sa privim cu toata seriozitatea introducerea in ritualul baii a acestui element.

Argila

Baile cu argila sunt folosite de secole. Datorita capacitatii extraordinare a argilei de a extrage toxinele a fost folosita din totdeauna atat pentru tratamente interne cat si externe.

O baie cu argila poate face multe pentru noi:

Ajuta la eliminarea substantelor toxice ca metalele grele, chimicale de tot felul, radiatii si substante rezultate in urma chimioterapiei;

Stimuleaza sitemul limfatic;

Curata pielea;

Elimina stresul;

Are efect antibacterian.

Argila este atat de puternica incat se recomanda chiar in cazuri grave, de soc toxic, pentru ca interactioneaza direct cu sistemul imunitar, ajutandu-l sa elimine eficient substantele daunatoare organismului, fara a adauga, in schimb, alte substante potential daunatoare.

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale au fost folosite de mii de ani pentru efectele vindecatoare si purificatoare atat asupra fizicului cat si asupra psihicului uman dar nu numai. Inclusiv animalele raspund bine la tratamente ce includ terapia cu uleiuri esentiale.

In functie de planta din care este extras uleiul, poate avea diferite efecte de la ameliorarea durerilor de orice fel, pana la detoxifiere.

Pentru ca putem afirma fara exagerare ca varietatea uleiurilor esentiale este la fel de mare ca varietatea florei de pe planeta, iata aplicatiile celor mai cunoscute dintre ele:

Levantica – relaxeaza si calmeaza durerile;

Musetelul – calmeza nervii si imbunatateste digestia;

Lamaia – elimina toxinele;

Menta – imbunatateste starea de spirit, mareste capacitatea de concentrare si stimuleaza digestia;

Eucaliptul – amelioreaza problemele aparatului respirator si actioneaza ca un decongestionant;

Aceste beneficii impreuna cu mirosul placut, transforma baia cu uleiuri esentiale intr-un adevarat rasfat.

Lumanarile

Parfumate sau nu, obligatoriu din materiale naturale (ceara de albine este cel mai bun exemplu), lumanarile au un efect terapeutic extrem de benefic.

Insasi simpla relaxare in baie la lumina lumanarilor, fara o sursa de lumina artificiala, calmeaza corpul, mintea si spiritul. Daca lumanarile sunt parfumate cu uleiuri esentiale, puteti considera ca ati facut o sedinta de aromaterapie dupa toate regulile.

Alaturi de aceste mici trucuri, puteti adauga un ceai detoxifiant, o muzica relaxanta si o baie de aburi care vor mari efectele terapiilor deja prezentate. Toate acestea vor detoxifia organismul, vor calma mintea, vor imbunatati aspectul pielii, marind circulatia sangelui in vasele capilare si deschizand porii, pentru o curatare blanda dar eficienta.

Sursa: http://www.naturalnews.com