Cum sa-ti faci singur gel de Aloe Vera

Foto credit @ Cum sa-ti faci singur gel de Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera este o adevarata comoara a naturii. Este deja unanim recunoscut efectul acestuia pentru piele. Este folosit in special pentru arsurile de gradul I si pentru ameliorarea herpesurilor si psorazisului. Este considerat de asemenea un adjuvant eficient in cazul ulcerului gastric.

In industria cosmetica il regasim deseori in creme emoliente, sapunuri, lotiuni si sampoane. De asemenea, extractele de Aloe Vera sunt folosite ca si conservant alimentar sau pentru pastrarea prospetimii apei, mai ales in ferme.

Avand atatea beneficii nu este de mirare ca cei care prefera medicina naturista il folosesc intens. Cea mai mare problema este cum reusim sa pastram propsetimea gelului de Aloe Vera pentru cat mai mult timp. Noi am descoperit o reteta de gel din Aloe Vera facut in casa care, datorita ingredientelor din compozitie poate fi pastrat timp indelungat.

Aloe Vera este o planta foarte putin pretentioasa care poate fi cultivata in ghiveci si de cel mai nepriceput “gradinar”. Rezista fara apa saptamani in sir, nu are pretentii deosebite legate de expunerea la lumina, aproape ca “uiti” de existenta ei. Plantele hranite cu ingrasaminte chimice nu se pot folosi pentru obtinerea gelului.

Presupunand ca avem o planta crescuta organic sunt necesare doar cateva ingrediente:

Cateva frunze de Aloe Vera, extract de seminte de grapefruit, vitamina C si E sau uleiuri esentiale care vor tine locul conservantilor.

In primul rand taiati cateva frunze de Aloe Vera de la baza plantei pentru a nu-i produce o trauma prea mare. Apoi cateva minute tineti frunzele vertical cu partea taiata in jos pentru a permite lichidului de culoare inchisa sa se scurga. Este un fel de rasina care poate fi extrem de iritanta pentru piele.

Dupa ce rasina s-a scurs, spalati frunzele si decojiti-le de coaja groasa, scotand la suprafata gelul transparent de care avem nevoie. Daca frunza este foarte lunga, taiati-o intai in bucati si abia apoi curatati-o.

Cu ajutorul unui blender sau manual, amestecati gelul din frunze cu cateva picaturi de extract din seminte de grapefruit, pudra de vitamina C, vitamina E uleioasa sau un ulei esential cu continut de vitamina C care va preveni rancezirea gelului.

Daca imediat dupa amestec veti observa o spuma la suprafata gelului nu va speriati. Gelul este bun dar trebuie lasat sa se “aseze”.

Turnati gelul intr-un borcan cu capac ermetic si il puteti pastra in frigider cateva luni, fara probleme.

Sursa: http://web.archive.org/web/20120927084637/http://myecoblog.org/2012/03/23/diy-aloe-vera-gel
http://www.herbs-info.com/blog/how-to-make-your-own-aloe-vera-gel/