Cine mai poate spune in zilele acestea ce este natural si ce nu? Mierea contrafacuta se gaseste din belsug si este de-a dreptul periculoasa pentru sanatate. Asadar este legitim sa ne intrebam cum putem deosebi mierea naturala de cea artificiala.
Cand cumparati mierea din magazin luati borcanul de pe raft si intoarceti-l cu susul in jos. Daca mierea curge incet si continuu aveti in mana un borcan cu miere naturala. Mierea contrafacuta se desprinde imediat de pe peretii borcanului.
Mierea naturala contine monozaharide, glucoza si fructoza, acizi si elemente nutritive care sunt absorbite imediat de organismul uman. Una dintre cele mai importante calitati ale mierii este continutul de fier care se absorbe imediat in stomac si apoi este transferat in sange. De aceea mierea este primul produs pe care il recomanda medicul curant in caz de anemie.
Propolisul este un alt produs al albinelor. Este o substanta pe care albinele o colecteaza de la peste 20 de specii de arbori si pe care apoi o prelucreaza amestecand-o cu saliva si ceara. Rezulta aceea substanta rasinoasa si aromata pe care o cunoastem cu totii.
Culoarea propolisului depinde de copacii din care a fost adunata substanta primara. De obicei variaza de la galben-verzui, pana la galben puternic si chiar rosu.
Dar sa revenim la problema principala: Cum testam mierea?
1. Luati o lingura de miere si ridicati-o deasupra borcanului. Daca mierea se scurge lin si continuu aveti miere naturala, daca se desprinde imediat de pe lingura si cade toata in borcan, puteti face o reclamatie comerciantului.
2. Luati putina miere si frecati-o intre palme. Daca apar cristale si e lipicioasa din pacate n-ati tras lozul castigator. Mierea naturala se incalzeste imediat si devine uleioasa.
Sursa : http://www.healthyfoodhouse.com