Cum prevenim arsurile solare

Foto credit @ Cum prevenim arsurile solare

Fara soare viata asa cum o cunoastem noi nu ar fi posibila. Cu toate acestea, in ultimii ani se vorbeste mai mult despre efectul nociv al radiatiilor solare decat despre beneficiile expunerii la soare. Toate acestea din cauza unei proaste gestionari a “relatiei” pe care o avem cu soarele. Cu putina atentie putem beneficia din plin de puterea binefacatoare a soarelui.

Aclimatizarea si expunerea

Exista tendinta sa ne expunem excesiv la soare iar rezultatul este distrugerea pielii.

Aclimatizarea la razele soarelui trebuie sa inceapa din primavara. Expuneti-va treptat si astfel veti capata un bronz protector. Productia de melanina care incepe primavara, se va accelera si astfel veti preveni arsurile solare in toiul verii. Este un mecanism biologic care se gaseste exclusiv la oameni, pentru protectia epidermei impotriva soarelui.

Melanina transforma 99.9% din radiatiile UV absorbite in caldura care este rapid disipata. Astfel se evita distrugerea celulara.

Cel mai bun moment de expunere este de dimineata pana aproape de apogeul solar. Expuneti-va macar mainile, fata si picioarele 15-45 de minute fara creme cu factori de protectie. Ghidati-va dupa temperatura si culoarea pielii ca sa va dati seama cand este cazul sa va acoperiti si sa intrati la umbra.

Probleme legate de cremele cu factor de protectie solara

Nu numai ca aceste creme sintetice blocheaza beneficiile razelor solare dar intra in piele si pur si simplu se coc, devenind potentiali factori ai unor probleme de sanatate ulterioare.

Cremele solare sintetice creaza o senzatie de falsa protectie, dezactivand sistemul natural de detectie a radiatiilor pe care il poseda fiecare organism. Primul semn de arsura este cel mai cinstit mod prin care organsimul ne informeaza ca s-a intrecut masura.

Crema prelungeste timpul de expunere la soare dar expunerea exagerata la radiatia UV distruge in continuare sanatatea si integritatea organismului, cu sau fara crema.

Cel mai bun scut impotriva radiatiilor UV este productia corecta a vitaminei D care se sintetizeaza in prezenta soarelui.

Luati in considerare cremele solare non toxice sau uleiurile vegetale atunci cand fortati de imprejurari trebuie sa va expuneti mai mult la soare.

Ochelarii de soare, o solutie nefericita

Ochelarii de soare au devenit nelipsiti din arsenalul omenirii impotriva radiatiilor solare. Faptul ca toata lumea are ochelari e soare nu inseamna insa ca sunt o solutie sanatoasa.

Ochii au nevoie de lumina soarelui. Este cea mai rapida cale prin care razele soarelui influenteaza creierul, sanatatea si buna dispozitie a oamenilor. Cand retina percepe tot spectrul de raze creierul pune in miscare productia de hormoni si neurochimicale responsabile cu sanataea si buna dispozitie.

Purtarea in permanenta a ochelarilor de soare reduce imunitatea organismului si conduce la tulburari precum insomnia, prin reducerea secretiei de melatonina. Din acest motiv se recomanda folosirea ochelarilor de soare doar in momentele in care lumina este prea puternica.

Alegeri alimentare gresite

Cantitatea de antioxidanti din alimente este invers proportionala cu sansele de a va arde la soare. O dieta bazata pe alimente bogate in antioxidanti este cea mai buna forma de protectie solara interna.

Learn more: http://www.naturalnews.com