Cu busuioc nu te doare capul!

Foto credit @ Cu busuioc nu te doare capul!

Se spune ca busuiocul este o planta sfanta cu “sange regal”. Numele i se trage de la grecescul “basileus” care inseamna rege, pentru ca ar fi aparut acolo unde Imparatii Constantin si Elena au descoperit Sfanta Cruce. De-a lungul timpului, busuiocul a fost considerat si mirodenie si medicament, intrand in componenta multor medicamente de… uz regal.

Si in zilele noastre este considerat regele mirodeniilor de catre multi bucatari cu stele Michelin la activ si se gaseste la loc de cinste in farmaciile naturiste.

Una dintre utilizarile terapeutice ale busuiocului este ameliorarea durerilor de cap. Inhalatiile cu ulei esential de busuioc sunt… “sfinte” in acest caz si, bonus, imbunatatesc starea de spirit si capacitatea de concentrare.

Efectele sunt similare cu cele ale unei plimbari linistite, in aer curat.

Avem nevoie de o lampa pentru aromaterapie si de o sticluta cu ulei esential de busuioc. Turnati apa in lampa si picurati 4 picaturi de ulei de busuioc. Lasati sa arda o ora, apoi stingeti si clatiti lampa. Expunerea indelungata la aroma busuiocului readuc durerile de cap.

Sursa:http://www.healthcareaboveall.com