Coftale sau Arta cafelei

Foto credit @ Coftale sau Arta cafelei

Cafeaua este profund legata de notiunea de poveste. De cate ori n-am mers la o cafea, cu prietenii, “sa povestim” ? Si cat de bine este in fata unei cesti de cafea aromata, aburind ademenitor !

Cafeaua insasi este, in primul rand, o poveste. De aceea ne-am dus la Coftale (“cof” de la coffee si “tale”, poveste), am privit si ascultat cuminti povestea cafelei bine facute, am vazut cum se face o degustare de cafea si ne-am bucurat de o demonstratie de latte-art (desene in capuccino).

Cafeaua bine facuta incepe din pamantul in care rodeste dar se implineste prin modul de preparare, la Syphon coffee maker, la V60 sau la Aeropress. Si fiecare dinte aceste sisteme dezvolta o alta paleta de arome si senzatii. Descoperi cu uimire ca, de fapt, banala cafea este formata dintr-o multime de elemente care trebuie asezate intr-un puzzle pefect, pentru ca fiecare picatura din lichidul negru si aromat sa devina o incantare a simturilor.

Va impartasim cu bucurie, cateva secrete ale cafelei facuta cu arta si stiinta. Dupa aceea, cafeaua cea de zi cu zi, nu va mai fi niciodata la fel.