Clatirea gurii cu ulei – Dinti si gingii mai sanatoase

Foto credit @ Clatirea gurii cu ulei – Dinti si gingii mai sanatoase

Clatirea gurii cu ulei este un vechi tratament ayurvedic in care uleiurile naturale sunt folosite in procesul de curatare si detoxifiere a dintii si gingiilor. Are si un efect de inalbire, de asemenea, dar nu acesta este scopul principal al acestei practici.

Prin clatirea zilnica a gurii cu ulei se urmareste imbunatatirea sanatatii gingiilor si eliminarea bacteriilor periculoase, fara nici un fel de efect secundar.

Acest tratament a fost folosit pentru prima data in antichitate, in India antica si a fost introdus in America in anii 1990 de catre doctorul F. Karach care a tratat cu succes numerosi pacienti.

Medicina ayurvedica afirma ca acest tratament are un efect detoxifiant la nivelul intregului organism mentionandu-se printre altele: tratamentul problemelor de piele, artrita, astma, durerile de cap, dezechilibrele hormonale, infectii, probleme ale ficatului si multe altele.

Ceea ce se stie insa in comunitatea stiintifica este efectul de igienizare si detoxifiere a cavitatii bucale.

Cum se procedeaza?

In primul rand folositi un ulei de buna calitate, pe care il folositi in salate: ulei de nuca de cocos, ulei de masline sau de susan.

Luati doua lingurite de ulei si “plimbati-le” in gura 20 de minute. Puteti pur si simplu sa tineti uleiul in cavitatea orala, fara nici o miscare a maxilarelor. Dupa cele 20 de minute, clatiti bine cu apa calduta, apoi spalati-va pe dinti. O pasta de dinti cu extract de salvie ar fi cea mai indicata. Salvia are efect antibacterian si de intarire a gingiilor. Tratamentul are maximum de eficienta atunci cand se aplica pe stomacul gol, dimineata, la trezire. Daca aveti infectii dentare, medicii recomanda chiar aplicarea tratamentului inainte de fiecare masa.

De ce 20 de minute?

Conform Dr. Bruce Fife, timpul este esenta intregului tratament. Cele 20 de minute sunt necesare si suficiente uleiului pentru a penetra tartrul si a distruge placa bacteriana, iar organismul nu are timp sa reinceapa absorbtia toxinelor. Veti observa atunci cand il eliminati, ca uleiul in contact cu saliva devine mai gros, mai cremos si capata o culoare laptoasa.

De ce este interzisa inghitirea uleiului?

Pentru ca este plin de bacterii si toxine si inghitindu-l nu facem decat sa le reintroducem in organism.

Asa cum spuneam, este bine sa facem acest tratament dimineata la prima ora. Recomandam uleiul de cocos pentru ca are efecte antibacteriene mai pronuntate si un gust placut ceea ce il face suportabil, de aceea expertii in igiena orala il recomanda, si ei, ca prima varianta.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com