Ciupercile in terapia naturista

Foto credit @ Ciupercile in terapia naturista

Ciupercile in bucatarie

Ciupercile previn cancerul, infectiile virale si hipertensiunea. Folosite de secole in medicina, ciupercile au efecte puternice asupra sistemului imunitar.

Ele previn si trateaza cancerul, infectiile virale, colesterolul ridicat si hipertensiunea.

In Asia, ciupercile sunt folosite ca adjuvant in tratamentul cancerului, datorita capacitatii de a contracara efectele toxice ale chemoterapiei si ale radiatiilor.De mii de ani plantele s-au dovedit a fi benefice pentru tratarea bolilor si pentru a preveni aparitia unor afectiuni.

Ciupercile precum Reishi sau Maitake, folosite in tratamentele medicinii alternative, contin nutrienti benefici pentru organismul uman, imbunatatind functiile acestuia si intarind imunitatea care ne protejeaza de factorii nocivi inconjuratori.Reishi sau Ling Zhi, Ganoderma lucidum dupa denumirea stiintifica, este cunoscuta si utilizata in China de mai bine de 4000 de ani pentru proprietatile sale curative.

Este supranumita si “ciuperca nemuririi”, iar pe piata medicamentelor naturiste este unul dintre principalele ingrediente in compozitia suplimentelor care ajuta la tonifierea sistemului imunitar.

Testele recente au demonstrat ca Reishi lupta si cu celulele canceroase.

O alta planta considerata miraculoasa de japonezi, ciuperca Maitake, in traducere “ciuperca dansatoare”, stimuleaza sistemul imunitar avand si proprietati anti-cancer. Numele Maitake i-a fost atribuit deoarece in antichitate cine gasea o astfel de ciuperca dansa de bucurie caci o putea schimba cu greutatea ei in argint.

Aceasta planta se gaseste astazi in Asia, estul Americii de Nord si Europa.

Printre cele mai comune ciuperci folosite in scop terapeutic se numara si Tremella fuciformis, cunoscuta in China ca Bai Mu Er, poate trata afectiunile pulmonare. In timpul verii creste pe trunchiul copacilor si busteni. De regula chinezii foloseau in antichitate aceasta ciuperca uscata, ca ingredient principal pentru ceai.

Astazi aceasta este utilizata si in diferite feluri de mancare, in bucataria orientala. Cercetarile recente au aratat ca si ciuperca Shiitake are proprietati medicinale. Doar uscata la soare aceasta este o bogta sursa de vitamina D. Nu se gaseste in salbaticie, insa poate fi crescuta usor si acasa.