Cine trece prin Pula si nu se asaza la masa in Funtana nu stie ce-a pierdut

Foto credit @ Cine trece prin Pula si nu se asaza la masa in Funtana nu stie ce-a pierdut

Pula de langa Funtana. Funtana din Croatia. Croatia, locul unde insula e de vanzare iar refacerea de dupa razboaie si epoca Tito inca e imperioasa, astfel incat, daca te pasioneaza cifrele, uite cum sta treaba, asa, de antreu: guvernul de la Zagreb vinde sub pret stanci si insulite si deja primii clienti pot fi numiti Robert Murdoch si chiar Benetton si poti sa cumperi in locatie sau in cesiune, prin leasing, intre 25 si 50 de ani. preturile variaza intre 6 si 35 euro per metru patrat pentru suprafete cuprinse intre 36.000 si 460.000 metri patrati. Si daca iti sticlesc buzunarele, uite adresele, baga tare si lasa-ma sa te invidiez: http://www.broker.hr/( din split, comision 6% ), http://www.vianellorealty.com/( cu baza in Florida, comision 3.75% ) si http://www.vladi-private-islands.de/tunnel.html . 

Nu despre insule insa voi pentru ca sa-ti spun ci despre altele incadrate in categoria 3 A: aproape, accesibile, aromate. Si de fapt si de drept cei patru apostoli erau trei, Luca si Matei si eu am sa-ti arat doar cum devine cazul cu porcul de Funtana. 
Porcul asta de Funtana are o caracteristica pe care o poti trece cu vederea dar nu o poti trece cu mirosul. Pentru ca rumenit fiind pe marginea drumului iti acapareaza mintile, simturile, auzurile si in cele din urma vederile( sau poate in cele dinaintea restului simturilor ). Caci el linistit se rumeneste degajand mirosul care-ti muta nasul de la km intregi si cand ajungi sa treci cu masina pe langa el, in micul satuc Funtana, ospatarul vesel iti sare pe capota invitandu-te sa te opresti sa degusti din sursa onor mirosului.
Prima oara am rezistat, a doua oara am zis ca o sa venim candva totusi sa mancam o felie de nesimtit, a treia oara nu am mai scos nici un cuvant, am bagat masina in parcarea de langa carciuma si uite ce ni s-a intamplat..