Chlorella

Foto credit @ Chlorella

Chlorella este un tip de alga de apa dulce, albastra-verzuie, monocelulara ca si sora sa, spirulina.

Si tot ca spirulina, este considerata o potentiala sursa de hrana a viitorului si unul dintre alimentele complete de pe pamant.

In cultura Occidentala chlorella a intrat de relativ putina vreme dar in Asia face parte de multa vreme, din suplimentele alimentare oficiale.

Chlorella este o sursa puternica de vitamina B12, B1, B2, acid folic, vitamina C si K. Compozitia sa unica ii confera puternice proprietati antioxidante si energizante pentru organism.

In ceea ce priveste faptul ca suntem din ce in ce mai intoxicati cu toxine, chlorella ofera solutia pentru a ne apara mai bine de rezultatele poluarii. Studiile pe soareci au aratat si confirmat, ceea ce medicina asiatica stia deja: animalele hranite cu aceasta alga, au fost mai bine protejate sau au avut un proces de detoxifiere mult mai rapid, mai ales in cazul anumitor compusi chimici. Un alt studiu, privitor la mamele care alapteaza, au aratat faptul ca femeile care si-au suplimentat hrana cu chlorella, au inregistrat cresteri semnificative ale imunitatii, prin marirea numarului imunoglobulinelor. De asemenea, chlorella curata laptele matern de dioxina, o toxina care se gaseste in lapte. Pe de o parte, este un motiv de bucurie ca exista chlorella, dar pe de alta parte, toate femeile testate au avut diferite niveluri de dioxina, ceea ce este un semn mai mult decat ingrijorator.

Chlorella a demonstrat ca are are efecte benefice ca adjuvant in scaderea presiunii arteriale si in colitele ulcerative. Are de asemenea efecte benefice pentru diminuarea durerilor in cazul fibromialgiilor. In privinta diabetului, studiile pe soareci au aratat ca imbunatateste sensibilitatea la insulina si protejeaza organismul de efectele secundare ale acestei boli: pierderea vederii si cataractele. Chlorella reduce nivelul trigliceridelor sia la colesterolului rau, atunci cand alimentatia subiectilor este combinata cu alga.

Datorita acestor proprietati, Cchlorella este din ce in ce mai utilizata de medici, ca supliment alimentar pentru diabeticii care au predispozitie spre boli de inima.

In plus, este foarte bine tolerata de organismul uman. Doza de inceput pentru un adult este de 500 mg, de doua ori pe zi, in timpul sau dupa masa. Doza poate creste pana la 1500-2000 mg pe zi. Cei care iau medicamente pentru subtierea sangelui ar trebui sa se consulte cu medicul curant inainte de a lua suplimente cu chlorella.

De asemenea, chlorella este un detoxifiant de nadejde si, in acelasi timp, o pomada excelenta pentru ulceratiile pielii, ranile cauzate de tratamentul cu radiatii si in bolile cauzate de Trichomonas.

Sursa:http://www.webmd.com