Chefir sau ciuperca tibetana – Galodium

Foto credit @ Chefir sau ciuperca tibetana – Galodium

Aceste alge provin din Tibet şi mult timp au fost considerate un secret. În Europa au fost aduse din India, de către un profesor universitar polonez, care a urmat acolo un tratament şi s-a vindecat complet de cancer la ficat în 5 ani de zile. La plecare a primit algele în dar.

Galodium este o algă de culoare albă. În perioada iniţială are diametrul de 5-6 mm, iar înainte de divizare ajunge la 40-60 mm. Algele Galodium se întreţin prin lăsarea lor într-un vas plin cu lapte, pînă cînd laptele fermentează, apoi se strecoară şi se bea conţinutul. Algele se spală în strecurătoare, după care se lasă în vasul ce se va umple iarăşi cu lapte. Vasul se ţine la temperatura camerei şi nu la rece.

Galodium (Kefir sau Ciuperca Tibetana) este o combinatie de bacterii si drojdii intr-un amestec de proteine, lipide si zaharuri Ciuperca acesta este de culoare alba si are multiple calitati terapeutice. Initial are 5-6 mm, si ajunge la 40-60 mm inainte de divizare.

Proprietati:

– Datorita proprietatilor ani-mutagene ajuta la stoparea cresterii celulelor canceroase in organism.
– Normalizeaza perfect schimbul de substante.
– Vindeca (in unele cazuri in totalitate) alergiile de orice natura;
– Rezolva problemele gastro-intestinale, inclusiv ulcerul stomacal, normalizeaza microflora intestinala.
– Vindeca bolile pulmonare.
– Vindeca maladiile de ficat, vezica biliara si rinichi. Dizolva pietrele.Vindeca procesele inflamatorii, fiind un antibiotic natural.
– Curata corpul de deseuri, elimina rezidurile metabolismului, inclusiv colesterolul.
– Vindeca diabetul zaharat prin normalizarea schimbului de hidrocarburi.
– Intensifica activitatea sexuala, intinereste tot organismul, stopeaza imbatranirea celulelor, creste rezervele interioare ale organismului, ridica tonusul, imbunatateste memoria si atentia.

Ingrijire si cultivare:

Peste 2 lingurite de ciuperca se toarna 250 ml lapte la temperatura camerei.Fermentatia laptelui se efectueaza in 18-20 ore.Dupa 24 de ore laptele fermentat are proprietatile terapeutice si este gata pt. a fi folosit.Fermentatia este deplina cand la suprafata apare un strat gros de ciupercuta.Este necesar de a-l strecura printr-o sita cu orificii de 2-3 mm.(din plastic)

Dupa aceea se spala bine sub un jet de apa rece.

Apoi se pune intr-un borcan, iar peste ea se adauga 250 ml de lapte proaspat la temperatura camerei. Acest procedeu se repeta zilnic, cam la aceeasi ora, de preferinta seara.

Daca nu se respecta indicatiile, nu se spala ciuperca, nu se schimba laptele atunci cresterea ei inceteaza, culoarea se schimba in cafeniu, dispar proprietatile terapeutice si ea moare.

Ciuperca sanatoasa are culoarea laptelui sau a branzei de vaci.

Volumul ei se dubleaza o data la 17 zile si o parte poate fi transmisa altei persoane.

Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale.

De asemenea se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie).

De asemenea, ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu lapte fermentat (chefir).

Se recomandă să fie folosită şi de alcoolici, deoarece recuperează pierderea de substanţe din complexul vitaminic B (care duc la dependenţă fizică de alcool! – un cerc vicios) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentul tuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool (care trebuie întrerupt cu orice preţ, brusc sau gradat… dar fără amânare).