CHABLIS 2011 Herve Azo

Foto credit @ CHABLIS 2011 Herve Azo

Din capul locului trebuie spus ca exista foarte multi cunoscatori in lumea asta care au facut un adevarat cult pentru Chablis. Si asta pentru ca, dincolo de apelatiunea care-l pozitioneaza clar in nordul Burgundiei in renumita regiune omonima, vinul in sine este o marca de excelenta vinificare a unui soi foarte cunoscut (Chardonnay). Insa, Chardonnay-ul facut aici se bucura de o imensa valoare adaugata nu atat de tehnica de vinificatie, ci mai ales de particularitatile solului argilo-calcaros pe care cresc strugurii. Astfel, deschizand aceasta sticla de Chablis, veti observa, la turnarea in pahar, o culoare “mai alfel” decat a Chardonnay-ului cu care v-ati obisnuit (daca, evident, el nu provine din zona asta icon smile CHABLIS 2011 Herve Azo . Nasul este citric-mineral, cu o nota tipica de cremene si iod. Gustul este proaspat si crocant, cu note frumoase de grapefruit si piersici albe. Si, uite-asa, ca sa le ridic mingea la fileu celor mai pretentiosi, Chablis-ul lui Herve Azo e vinificat in stil de lume veche. Cunoscatorii stiu de ce!