Din capul locului trebuie spus ca exista foarte multi cunoscatori in lumea asta care au facut un adevarat cult pentru Chablis. Si asta pentru ca, dincolo de apelatiunea care-l pozitioneaza clar in nordul Burgundiei in renumita regiune omonima, vinul in sine este o marca de excelenta vinificare a unui soi foarte cunoscut (Chardonnay). Insa, Chardonnay-ul facut aici se bucura de o imensa valoare adaugata nu atat de tehnica de vinificatie, ci mai ales de particularitatile solului argilo-calcaros pe care cresc strugurii. Astfel, deschizand aceasta sticla de Chablis, veti observa, la turnarea in pahar, o culoare “mai alfel” decat a Chardonnay-ului cu care v-ati obisnuit (daca, evident, el nu provine din zona asta icon smile CHABLIS 2011 Herve Azo . Nasul este citric-mineral, cu o nota tipica de cremene si iod. Gustul este proaspat si crocant, cu note frumoase de grapefruit si piersici albe. Si, uite-asa, ca sa le ridic mingea la fileu celor mai pretentiosi, Chablis-ul lui Herve Azo e vinificat in stil de lume veche. Cunoscatorii stiu de ce!