In cautarea noastra dupa muraturi care de care mai exotice poposim in India de Nord.
Ceapa rosie murata– este o muratura dulce acrisoara pe care o veti primi in orice restaurant indian care se respecta. Aceste cepe mici, rosietice sunt nelipsite de langa orice fel de mancare din India de Nord.
Multe persoane le adora si sunt extrem de populare.
In principiu, reteta este extrem de simpla; nici macar nu necesita fierbere. Micile cepe rosii sunt tinute 2-3 zile intr-un amestec de otet, apa si sare. In acest timp isi pierd taria si rezulta acel gust inconfundabil, acrisor si usor dulce.
Ideal este sa folositi cepe mici rosii dar poate fi utilizat si arpagicul alaturi de cateva bucatele de sfecla pentru colorare (optional).
Pentru a obtine gustul autentic al cepelor murate exista un mic secret: nu se foloseste o cantitate mare de otet pentru ca gustul de otet va deveni prea puternic iar, contrar modului in care se mureaza alte fructe sau legume, solutia de murare nu trebuie sa acopere integral cepele. In fiecare zi scuturati borcanul de cateva ori. Dupa 2 -3 zile borcanul se pastreaza la frigider.
Aceste cepe merg de minune cu snacks-uri tandoori sau curry-uri mai grase.
De asemenea reprezinta o varianta delicioasa pentru cei care prezinta sensibilitate gastrica si nu pot manca ceapa cruda.
Concret, gasiti reteta aici.