Ceaiul de lamaie – un zambet in fiecare dimineata

Foto credit @ Ceaiul de lamaie – un zambet in fiecare dimineata

Din lamaie se poate folosi totul: frunzele, pulpa fructului, coaja, pentru a obtine un ceai delicios si sanatos.

Se prepara foarte simplu din 3 lamai, taiate in sferturi la 500 ml apa. Dupa ce au fiert 5-10 minute, se lasa sa se mai raceasca, se strecoara si se bea indulcit cu miere.

Sau o alta varianta de “ceai instant”. Se iau 4 lamai, se rade coaja si se extrage sucul. Se amesteca sucul si coaja, apoi se toarna intr-o tavita pentru cuburi de gheata, in congelator.

Pentru a prepara ceaiul, se asaza un cub de suc si coaja de lamaie, intr-o cana si se toarna deasupra apa fierbinte. Se indulceste cu miere, dupa gust.

Ceaiul din frunze de lamaie se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste trei lingurite de frunze uscate. Ceaiul se lasa la infuzat, acoperit, 10 minute, apoi se poate consuma.

Pe langa aroma proaspata si invigoratoare, ceaiul de lamaie are proprietati medicale extraordinare. Sa vedem care sunt acestea:

Ceaiul de lamaie actioneaza ca un agent purificator si poate rezolva multe probleme de sanatate.

Pentru a profita din plin de beneficiile ceaiului de lamaie, cel mai bun moment al zilei pentru a-l consuma, este dimineata. Va veti simti plini de energie si de buna dispozitie, caci creste rata metabolismului. Daca va faceti un obicei de a consuma ceai de lamaie in fiecare dimineata, veti constata, pe termen lung, imbunatiri substantiale ale rezistentei la oboseala.

Exista voci care sustin ca un consum constant de ceai de lamaie previne riscul de cancer. Daca este sau nu adevarat, medicina nu si-a spus ultimul cuvant, dar concentratia mare de vitamina C, cu siguranta are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

Ceaiul de lamaie este, de asemenea, unul dintre cele mai placute tratamente cosmetice. Prin consumarea regulata a acestuia, pielea se curata de impuritati.

Ce sa mai povestim despre faptul ca ceaiul de lamaie curata sistemul digestiv si functioneaza ca antiseptic ?

Ati mai pomenit gripa sau raceala serioasa fara un ceai, daca nu de lamaie, cu lamaie in el ?

Acum ca am aflat cat este de sanatos, nu ne ramane decat sa il si incercam. Dar asa cum trebuie: consumat constant si preparat corect.

http://tealover-s.blogspot.ro/2011/11/lemon-tea-benefits-for-health.html