Ceaiul de hibiscus:bun de pus la inima!

Foto credit @ Ceaiul de hibiscus:bun de pus la inima!

Titlul nu este metaforic. Ceaiul de hibiscus protejeaza sistemul cardiovascular asa cum putine plante sau medicamente alopate o pot face.

Hibiscus, floarea statului Hawaii, este o planta incantatoare ale carei flori au cucerit o lume intreaga dar in acelasi timp este o puternica planta medicinala. A fost descoperita in Angola dar gustul ei placut a transformat-o intr-o vedeta a ceaiurilor fine.

Indienii mananca frunzele uscate de hibiscus ca pe o gustare dar ceaiul are cea mai mare popularitate. Este un antioxidant natural care scade colesterolul rau. Dar cea mai mare calitate a ceaiului de hibiscus este ca realmente scade tensiunea arteriala. Toate studiile au aratat ca frumoasa planta poate face minuni pentru sistemul cardiovascular prin dilatarea arterelor si incetinirea eliberarii hormonilor vasoconstrictori in sange.

Culmea, este eficient si in cazul tensiunii scazute. Un studiu din 2007 a relevat faptul ca participantii care au primit un supliment de 250 gr pudra de hibiscus si-au reglat perfect tensiunea, ajungand la valori normale.

In 2010 in revista Journal of Nutrition s-au publicat concluziile unui studiu care demonstra fara drept de apel capacitatile extractului din seminte de hibiscus asupra sistemului cardiovascular. 65 de persoane cu varste cuprinse intre 30 si 70 de ani au primit acest extract timp de 6 saptamani. Spre deosebire de al doilea grup de studiu care a primit o substanta Placebo, acest grup a inregistrat o schimbare substantiala a nivelului de presiune sistolica. Indiferent de varsta subiectilor, hibiscus a avut acelasi impact asupra acestora.

In 2007 studiile s-au concentrat pe capacitatea extractului de hibiscus de a scadea nivelul colesterolului rau. 42 de subiecti au primit cantitati variabile de doze de extract de hibiscus, timp de cateva saptamani. La sfarsitul studiului s-a concluzionat ca 3 grame de hibiscus luate in trei reprize zilnic pastreaza colesterolul in limite normale.

Sursa: http://www.naturalnews.com