Cea mai sexy placinta de la Hollywood

Foto credit @ Cea mai sexy placinta de la Hollywood

Cine a vazut filmul “Labor’s day” (la noi a fost tradus “Ziua muncii”) stie despre ce vorbim. Este o scena, intre cei Kate Winslet si Josh Brolin, de o senzualitate extraordinara, care implica si o placinta…de piersici.

In treacat fie spus, Josh Brolin s-a pregatit serios pentru aceasta scena, preparand placinta dupa placinta. A copt atatea placinte incat, partenera sa-Kate Winslet si regizorul filmului – John Reitmann au declarat intr-un interviu ca “ Josh Brolin nu se va opri, pana cand nu prepara placinte pentru toti cei aflati pe platoul de filmare”.

Mancarea si senzualitatea au facut intotdeauna o pereche imbatabila pe marele ecran. Sa ne amintim scenele incendiare dintre Mickey Rourke si Kim Basinger in “Noua saptamani si jumatate” sau celebra scena dintre Jack Nicholson si Jessica Lange in “ Postasul suna intotdeauna de doua ori”.

Ei bine, cei de la Hollywood, au decretat scena prepararii placintei din “Labor’s Day” mai sexy decat scena olaritului din “The Gost”, cu Demi Moore si Patrick Swayze (la noi a rulat pe ecrane sub numele de “Fantoma mea iubita”).

Placinta este chiar gustoasa iar reteta apartine doamnei Sally Bridges-Winslet, mama actritei. Astfel placinta de piersici a mamei lui Kate Winslet a devenit cea mai sexy placinta din istoria cinematografiei.

Si acum reteta:

1,3 kg piersici curatate de coaja si taiate felii

¾ cani plus 1 lingura zahar

2 linguri suc de lamaie

¾ lingurite scortisoara macinata

4 linguri amidon de tapioca (care se poate substitui cu amidon de porumb)

3 cani faina plus cat este necesar pentru suprafata de lucru

¾ lingurita sare

½ cup ulei de palmier

113 gr + 1 lingura unt rece taiat cuburi

⅓ – ½ cana apa de la gheata

1 ou batut

1. Intr-un castron mare, se amesteca piersicile cu ¾ cana zahar, sucul de lamaie, scortisoara si 2 linguri de amidon de tapioca. Se lasa sa stea putin, amestecand ocazional.

2. Se incalzeste cuptorul, la 200 grade Celsius. Intr-un blender pentru aluat se toarna faina, sarea, uleiul de palmier si 113 gr de unt, care se mixeaza pana cand se obtine un aluat sfaramicios. Se toarna 1 lingura de apa rece si se amesteca delicat, cu o furculita, Se adauga apa, pana cand aluatul se incheaga. Formati o bila din aluat, impartiti-l in doua discuri, unul putin mai mare decat celalalt.

3. Se asaza discul mai mic, pe hartie cerata si, cu un sucitor presarat cu faina, se intinde o foaie de placinta cu circumferinta de 30 cm. Se asaza discul intr-o forma de placinta, cu circumferinta de 25 cm, formand astfel baza placintei.

4. Din al doilea disc, procedand la fel, se formeaza o foaie de placinta cu circumferinta de 35 cm. Foile nu trebuie sa fie foarte subtiri.

5. Se presara baza cu restul de 2 linguri amidon de tapioca. Se toarna umplutura, care se “puncteaza” din loc in loc, cu unt (1 lingura). Se acopera cu cea de-a doua foaie de placinta, se decupeaza marginile aluatului si se lipsec foile intre ele, apasandu-le cu degetele. Se unge placinta cu oul batut, se presara cu 1 lingura de zahar si se fac cateva taieturi in “capacul” placintei. Se introduce in cuptor, 40-45 minute, pana cand capata o culoare brun- aurie. Se serveste fierbinte.

Sursa: http://greatideas.people.com