Sa iesi la restaurant de Sfantul Valentin, poate fi o experienta destul de costisitoare. Este una dintre cele mai aglomerate zile ale anului in aceasta industrie, si, cu siguranta, o parte dintre localuri isi vor mari putin preturile. S-ar putea ca o masa romantica, in doi, acasa, sa fie unica solutie rezonabila, dar se poate si altfel.
De exemplu, in Anglia, poate fi angajat un Chef premiat cu stele Michelin, pentru “modesta” suma de 100 000 dolari.
VeryFirstTo-un site britanic care ofera servicii si produse de lux, a scos pe piata ceea ce ar putea fi cea mai scumpa cina de Sfantul Valentin, din lume. Chef-ul Adam Simmonds se va infiinta la usa celui care are pofta de un altfel de Valentine si caruia ii prisosesc 99 478.80 dolari in cont. In schimbul acestei sume, multpremiatul bucatar va gati un meniu cu 8 feluri de mancare.
Dar ce meniu poate sa coste atat de mult ? Din ce ar putea fi compus ?
De exemplu, din icre albe Almus (4 891,80 dolari), trufe albe proaspete ( 1 630,60 dolari), frunze din aur comestibil (3 261,20 dolari) si frunze din argint comestibil (1 303,48 dolari). Totul asezonat cu cea mai scumpa sare din lume,Jukyeom (bambus de sare) denumita si sarea coreana sau sarea tao.
Aceste ingrediente fac ca un pate din ficat de gasca (foie gras) sa para ieftin la “doar” 195.67 dolari sau vita Wagyu la pretul “modic” de 326.12 dolari. In schimb, la vinuri, sumele sunt coplesitoare. In oferta exista o sticla de vin, pe numele ei, La Romanee-Conti, de la Domaine de la Romanee-Conti cu un pret astronomic: 27 720.20 dolari.
Si cum puteau sa lipseasca stridiile decorate cu perle, 9,783.60 dolari?
Desigur, acest meniu va fi servit pe o masa acoperita cu petale de trandafiri, care vor fi aduse de o duzina de porumbei albi.
Pentru cine este curios sa vada tot meniul, iata-l: