Ce nu trebuie sa facem dupa masa

Foto credit @ Ce nu trebuie sa facem dupa masa

Unul dintre cele mai grele lucruri este schimbarea obiceiurilor. Dar daca doriti sa faceti cu adevarat o schimbare atat in ceea ce priveste starea sanatatii dumneavoastra cat si in privinta numarului de centimetri din talie incercati sa luati in considerare cateva sfaturi. Toata lumea medicala este de acord cu ele deci pasul urmator ar fi sa facem ceva in aceasta privinta:

1.Fara fumat dupa masa

Expertii ne avertizeaza ca acest obicei este mai rau decat ne putem imagina, pentru ca tigarea fumata dupa masa “face” cat 10 tigari fumate in cursul zilei. Sisitemul nostru digestiv lucreaza la prelucrarea mancarii deci va absorbi toata nicotina in organism fara nici o bariera.

2. Fructele dupa masa

Organismul digera fructele imediat. Daca mancati fructe imediat dupa masa, acestea vor ramane mai mult in stomac si vor provoca probleme digestive, gaze nedorite, acumularea de toxine si, ca sa fie tacamul complet, celulita. Mancati fructe pe stomacul gol sau, macar, la doua ore dupa masa.

3. Ceai negru sau verde dupa masa

Suna ciudat dar este un obicei foarte prost. Aceste ceaiuri contin cofeina. Principala lor calitate este sa incetineasca digestia, care poate fi un dezastru pentru persoanele care sufera de anemie. Mai ales acestia n-ar trebui sa bea ceai imediat dupa masa. Lasati sa treaca macar o ora dupa ce ati mancat.

4. Inotul dupa masa

In acest caz, bunicile si mamele noastre au perfecta dreptate, iar expertii confirma ceea ce am auzit in copilarie. Apa imbunatateste fluxul sangvin, dar dupa masa acesta se concentreaza intr-o proportie insemnata in stomac, acolo unde se face digestia. Atunci cand corpul intra in contact cu apa, se schimba temperatura brusc si organismul isi schimba prioritatile. Lasati sa treaca o ora dupa ce ati mancat, apoi puteti inota dupa pofta inimii.

5. Exercitii sau activitate fizica dupa masa

In nici un caz nu faceti asa ceva. Exercitiile cu greutati intarzie digestia sau chiar blocheaza intestinele. Din acest motiv, exista riscul sa va ingrasati in loc sa slabiti.

6. Somnul dupa masa

Acesta este un alt mit care s-a demonstrat adevarat. Cand organismul este in stare de somn, toate functiile acestuia se incetinesc. Nu doreste nimeni incetinirea digestiei caci aceasta duce la disfunctii grave ale sistemului digestiv.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com