Ce mancam vara ?

Foto credit @ Ce mancam vara ?

Daca doriti sa slabiti vara aceasta odata pentru totdeauna, uitati de diete. In loc sa numarati calorii sau sa stati cu ochii pe ceas alegeti alimente nutritive, sarace in calorii care va vor ajuta sa obtineti silueta mult visata. Si nu uitati sa beti multa apa.

Rosiile si ardeii grasi

Aceste doua legume nu trebuie sa va lipseasca. Bogatia lor in viatminele C si A sunt indispensabile pentru un corp frumos si sanatos.

Consumati-le cu generozitate caci au doar cateva calorii.

Alegeti rosii parfumate, cu suprafata neteda, intens colorata. Pastrati-le la temperatura camerei si mancati-le oricum doriti.

Pastrati la indemana rosii conservate in suc propriu pentru un adaos de nutrienti la salate, paste, supe, feluri principale sau sosuri.

Daca nu va plac ardeii cruzi, coaceti-i. Adauga un plus de savoare oricarui fel de mancare. O salata de ardei copti este de nerefuzat in orice imprejurare.

Reteta:
Iata o idee simpla de rosii uscate la cuptor numai bune pentru paste, salate sau alaturi de cateva felii de branza de capra.
Taiati in jumatate rosii prunisoara si asezati-le cu partea taiata in sus intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropiti rosiile cu ulei de masline si presarati-le cu sare. Coaceti-le la 120 de grade Celsius, timp de doua ore.

Fructele de padure

Toate fructele de padure contin antioxidanti puternici care previn degenerarea celulara. Sunt de asemenea surse nepretuite de fibre cu un continut foarte redus de calorii. Introduceti-le fara restrictii in dieta iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Incepeti ziua cu un bol de cereale integrale alaturi de o cana de fructe de padure.

Renuntati la deserturi si potoliti-va pofta de dulce cu un amestec de fructe de padure proaspete.

Amestecati fructele de padure in mancarea de spanac sau in salatele verzi pentru o masa gustoasa si sanatoasa.

Reteta:
O idee de cina care include fructele de padure: amestecati migdale cu ceapa verde taiata marunt, piept de pui la gratar taiat fasii si o salata verde cu o vinegreta de zmeura, care se prepara din 2 linguri de zmeura amestecate cu 2 linguri de ulei de masline si otet dupa gust. Se mixeaza vinegreta si se toarna peste salata.

Iaurt

Iaurtul ca si alte branzeturi fermentate cu continut scazut de calorii contin o cantitate mare de potasiu si calciu. Creeaza rapid senzatia de satietate si in acelasi timp ajuta la intarirea oaselor.

Sursa: http://www.webmd.com