Ce facem cu ouale de Paste ramase?

Foto credit @ Ce facem cu ouale de Paste ramase?

V-au ramas destul de multe oua de Paste si nu stiti ce sa faceti cu ele? Iata 8 solutii simple, sanatoase si delicioase.

Oua umplute

Deviled eggs, œuf mimosa sau oua umplute sunt unul si acelasi lucru. Intotdeauna binevenite si repede consumate de toti mancaciosii. Va propunem o solutie cu branza proaspata de vaca, amestecata cu galbenusuri de ou.

Curatati si taiati in jumatati 12 oua. Scoateti galbenusurile, aruncati 8 jumatati de galbenusuri, iar restul de 16 jumatati amestecati-le cu 1/3 cana de branza proaspata de vaca, ¼ cana maioneza light, 3 linguri de ceapa verde taiata foarte marunt, 1 castravete murat mic, taiat marunt, 2 lingurite de mustar si 1/8 lingurita de sare. Puneti totul intr-un blender si amestecati pana cand obtineti o crema omogena si catifelata.

Umpleti fiecare jumatate de albus cu 2 lingurite din crema obtinuta. Presarati cu boia dulce sau iute, dupa preferinte.

Sparanghel la cuptor cu sos de lamaie si usturoi

Sosul este inspirat din dressingul salatei Caesar. Maioneza light ii va da sosului o consistenta cremoasa, fara adaos suplimentar de calorii.

Incalziti cuptorul la 180 grade celsius. Curatati 2 legaturi de sparanghel, puneti-le intr-un castron mare, stropiti cu ulei de masline si presarati cu sare. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si asezati firele de sparanghel. Introduceti tava in cuptor si lasati sa se inmoaie putin, 15-20 de minute.

Amestecati 2 linguri de maioneza light cu 2 linguri de Parmesan ras, 2 linguri de apa, 2 fileuri de anchois, 1 catel de usturoi taiat marunt si 1 lingura de zeama de lamaie.

Turnati sosul peste spranaghel si decorati cu jumatati de ou fierte.

Salata verde asortata, cu oua si vinegreta din castraveti si ierburi aromate


Preparam intai vinegreta. Se pun intr-un blender 1 castravete mic, curatat de coaja si taiat cubulete, ¼ cana de ulei de masline, 2 linguri de otet din vin rosu, 2 linguri ceapa verde de arpagic taiata marunt, 2 linguri de patrunjel proaspat taiat marunt, 1 lingura iaurt integral, 1 lingurita mustar Dijon, 1 lingurita ridiche rasa, 1 lingurita zahar si ½ lingurita sare. Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un sos cu o consisitenta fina si usor cremoasa.

Pentru salata avem nevoie de 1 capatana medie de salata, 1 catel mic de usturoi, ½ cana de ridichi taiate rondele, 4 cepe verzi taiata potrivit si 2 oua fierte taiate cubulete. Puneti toate ingredientele intr-un bol pentru salata, presarati putina sare si amestecati.

Turnati vinegreta deasupra si serviti.

Andive cu porumb, ou ras si vinegreta de lamaie

Amestecati ¾ lingurita coaja rasa de lamaie cu 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de ulei de masline si ¼ lingurita de sare, pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi 2 oua fierte rase prin razatoarea mare, 4 cani de salata verde taiata fideluta si ¼ cana boabe de porumb dulce din conserva. Amestecati din nou.

Luati 2 andive, spalati-le si separati frunzele. Asezati pe fiecare farfurie 6 frunze de andiva si umpleti-le cu salata obtinute. Presarati piper dupa gust si salata este gata.

Salata de oua


Striviti cu furculita doua oua fierte, taiate cubulete in prealabil. Adaugati 2 linguri de telina taiata cubulete mici, 1 lingura de maioneza light, 2 lingurite de mustar Dijon, 1 lingura de cepa verde taiata marunt. Amestecati totul si asezonati, dupa gust, cu piper.

Serviti salata pe felii de paine cu multi cereale. Gustul este minunat.

Salata taraneasca de cartofi

Fierbeti 900 gr de cartofi noi, curatati, in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, scurgeti si lasati cartofii sa se raceasca. Taiati cartofi cuburi, asezati-i intr-un bol mare de salata si adaugati o cana de telina taiata marunt, 60 gr sunca afumata, taiata fasii subtiri, ¼ cana patrunjel, 2 linguri de ceapa verde si 2 linguri de marar, toate taiate marunt. Amestecati delicat.

Separat, amestecati ¾ cana smantana cu 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei, ½ lingurita sare si piper, dupa gust.

Turnati dressingul obtinut peste cartofi si amestecati usor. Adaugati 2-3 oua fierte, curatate si taiate cuburi mari sau felii.

Se poate servi la temperatura camerei sau rece de la frigider.

Smorgastarta

Nu va lasati intimidati de nume. Nu este decat un sandwich asortat in care vedeta este pestele afumat. Denumirea de nepronuntat este din cauza faptului ca acest preparat face parte din bucataria traditionala suedeza. Si veti vedea, este foarte simplu si delicios.

In primul rand, amestecam 2/3 cana de smantana slaba cu 1 lingurita de coaja de lamaie rasa fin si 2 linguri suc de lamaie. Apoi, separat, se amesteca 6 oua fierte, cu ¼ cana de marar si 1 lingura ceapa rosie, toate taiate foarte marunt dar nu date prin razatoare. Puteti folosi si 2 lingurite de capere dar nu este obligatoriu.

Acum, turnati jumatate din cantitatea de dressing cu smantana, peste amestecul de ou si verdeturi.

In jumatatea de dressing ramasa, adaugati 115 gr peste afumat, 1/3 cana telina, taiata foarte marunt, 2 linguri de patrunjel taiat foarte fin si un praf de piper.

Cum asamblam sandwich-ul? Avem nevoie de 12 felii de paine din faina integrala, taiate subtire. Impartim amestecul de ou pe 4 felii de paine. Peste acesta se adauga cate o alta felie de paine, care se unge cu amestecul de peste afumat. Deasupra, asezam restul de 4 felii de paine. Taiati fiecare sandwich in jumatate, pe diagonala si serviti.

Salata Cobb

Aceasta reteta are toate ingredientele unei salate Cobb originale. Ceea ce am facut noi a fost sa injumatatim cantitatile ingredientelor care contin grasimi saturate si sa le dublam pe cele care contin grasimi sanatoase. A ramas doar branza albastra, fara de care salata Cobb nu ar mai fi la fel.

Amestecati intr-un bol mediu, 3 linguri de otet din vin alb, 2 lingurite de ceapa verde taiata marunt, 2 linguri mustar Dijon, 1 lingurita de piper proaspat macinat, ¼ lingurita de sare si 3 linguri de ulei de masline.

Taiati o salata mare, fideluta si aezati-o intr-un bol mare. Adaugati jumatate din dressing si amestecati bine.

Salata Cobb nu poate exista fara carnea de pui. Deci se fierbe un piept de pui (226 grame), si se taie fasiute. Se iau 2 oua fierte, 1 avocado si 2 rosii si se taie cuburi, 1 castravete mare, care se taie felii, 2 felii de bacon, projit si taiat marunt si ½ cana de branza albastra.

Impartiti salata pe 4 platouri de servire apoi impartiti si restul ingredientelor, desupra salatei. Turnati deasupra restul de dressing.