Casa Capsa – O istorie dulce

Foto credit @ Casa Capsa – O istorie dulce

Casa Capsa. Pur si simplu, face parte din Bucuresti. Este un reper ca Universitatea, Piata Victoriei sau Piata Romana.

Din momentul in care intri in Capsa, intri intr-o lume incarcata de istorie. Fiecare colt poarta amprenta amintirii personalitatilor care s-au perindat de-a lungul timpului prin saloanele si separeurile aranjate cu mult bun gust. Marturie sta cartea de oaspeti, in care gasesti cuvinte de lauda de la capete incoronate, monstrii sacrii ai scenei, mari compozitori si scriitori pana la politicieni care au scris si inca scriu soarta Europei.

Este locul in care s-au inventat marile dulciuri romanesti, prajitura joffre si parfait-ul, preturile sunt, in continuare decente, totul se gateste ca pe vremuri, si unde eticheta se mentine cu strictete.
Nu mica ne-a fost uimirea in timpul filmarilor, cand, rugand un chelner sa aseze o farfurie pe masa, acesta a luat pozitia de drepti, ca un soldat la ordin si a refuzat sa serveasca altfel, decat asa cum este corect, adica din dreapta scaunului. Ceea ce, fie vorba intre noi, i-a cauzat batai de cap colegului Sarpe care a trebui sa-si mute toata aparatura la 180 de grade.

Cuvintele rafinament si eleganta s-ar putea sintetiza in cuvantul Capsa. Ne-am desprins cu greu din aceea lume iar la despartire, le-am urat, intr-un glas, fara regie, din toata inima : “ Va dorim sa aveti parte de clientii pe care ii meritati”.

de Catalina