Cartoful in cosmetica

Foto credit @ Cartoful in cosmetica

Cartoful in bucatarie
Cartoful in terapia naturista

Imbatranirea pielii

Se amesteca jumatate de pahar (100 ml) de suc de cartofi cu doua linguri de miere de salcam sau de mana. Cu aceasta solutie se fac comprese, care se aplica pe locurile cele mai afectate, unde se tin vreme de 50 de minute, apoi se lasa descoperita pielea inca 10 minute, pentru a se aerisi, dupa care se unge cu o crema hidratanta. Vitaminele, substantele minerale, enzimele si antioxidantii din sucul de cartofi au efecte exceptionale asupra pielii imbatranite, cu depigmentari, care si-a pierdut elasticitatea sau stralucirea. Pentru un efect re-intineritor mai intens, se recomanda si consumul zilnic, de data aceasta intern, al unui pahar de suc de cartofi, cu doua lingurite de miere lichida.

Pete pe piele

Se aplica pe locul afectat comprese cu suc proaspat de cartofi. Se tin minimum o ora pe zi. Sucul crud de cartofi inlatura petele provocate de actiunea chimica a unor substante, ajuta la refacerea pigmentarii normale. Pentru petele senile pe piele se recomanda si consumul intern de suc de cartofi, cate o jumatate de litru pe zi, in cure de 30 de zile.

Masca din cartofi noi pentru ten iritat

Pregatiti o masca din cartofi cruzi rasi si aplicati-o pe fata si ochi cu ajutorul unui tifon. Dupa 15-20 de minute, clateste cu lapte…efectul este miraculos. Secretul: in cartofii noi vitaminele si mineralele sunt mai concentrate decat in cei maturi.

Masca cu cartofi pentru ten uscat

Pentru aceasta masca este nevoie de: un cartof mic, lapte fiert cu caimac si de miere de albine.

Se pune cartoful la fiert cu coaja cu tot, iar cand este gata se decojeste si se paseaza. Se adauga apoi putin lapte cu caimac si se amesteca. La final se amesteca si mierea de albine. Pasta se aplica pe fata, gat si decolteu si se lasa 15 minute dupa care se clateste cu apa calduta.

Prevenirea aparitiei cearcanelor

Cel mai bun remediu pentru îndepartarea cearcanelor este masca de castraveti sau de cartofi. Aplicati pe zona din jurul ochilor o compresa îmbibata cu suc de castraveti sau de cartofi si lasati sa actioneze peste noapte.