Cardamomul in terapia naturista

Foto credit @ Cardamomul in terapia naturista

Caradamomul in bucatarie
Cardamomul in cosmetica

Cardamomul funcţionează ca un tonic digestiv. Puteţi crea un amestec din cantitati egale de cardamom, ghimbir şi seminţe de fenicul. Adaugati o lingurita din acest amestec la o cana de apa si puneti un varf de cutit de asafoetida. Utilizati această infuzie pentru a scăpa de gaze.

Pentru a scapa de indigestie, preparati un amestec din cate o lingurita de cardamom şi seminţe de fenicul. Zdrobiti acest amestec şi adăugati un sfert de lingurita din praful rezultat intr-o cana de apa. Consumati această soluţie de două ori pe zi, după ce mancati.

Gargara cu infuzie de scortisoara si cardamom ajută în tratamentul natural al faringitei şi durerilor de gât.

Inhalarea de ulei esential de cardamom (folosit pe o baie de aburi) poate reduce tusea, raceala şi congestia.

Consumul unei linguri de miere amestecata cu o lingura de seminţe de cardamom poate imbunatati vederea si reduce stresul nervos.

Se amestecă cantităţi egale de ghimbir uscat, lemn dulce, seminte de cardamom şi se zdrobesc pentru a face o pulbere fină. Luati o lingurita din acest preparat, împreună cu putina miere, pentru a vindeca infecţiile orale şi durerile de dinti.

Consumul de suc de lamaie amestecat cu puţin zahăr şi putina pulbere de cardamom este extrem de benefic in tratamentul ameţelilor şi starilor de confuzie.

O combinaţie din cinci picaturi de tinctura de cardamom si 15 picaturi de tinctura de genţiană reprezinta unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru creşterea poftei de mâncare. Urmaţi acest tratament naturist de trei ori pe zi.

Cardamomul este benefic pentru persoanele care sufera de boala celiaca, deoarece ajută la combaterea simptomelor provocate de intoleranta la gluten.

Arabii, mari cunoscatori ai puterilor plantei, sunt cei care au denumit-o “samanta dragostei”. Cardamomul este apreciat ca afrodiziac, retrezind, spun ei, nu numai apetitul sexual, ci mai ales “focul interior al dragostei”.

Un preparat deosebit de simplu si eficient in caz de oboseala fizica ori nervoasa sau de lipsa a apetitului sexual, se obtine amestecand un galbenus de ou proaspat cu o lingurita de miere si un varf de cutit de seminte de cardamom macinat.

Efectul incalzitor este foarte util in tratarea racelilor, mai ales in cele insotite de frisoane. In acest caz, se foloseste mai ales in combinatie cu ghimbirul sau cu boiaua de ardei iute. Se folosesc 4 g de cardamom, 2 g de ghimbir, 2 g de boia de ardei iute, toate macinate foarte fin, care se amesteca bine cu 4 lingurite de miere de albine lichida. Aceasta cantitate se ia pe parcursul unei zile in trei reprize, inainte de masa cu 15 minute.

Tinctura de cardamom se poate prepara in casa din 100 g de cardamom macinat fin, peste care se pun 500 ml de alcool de 50 de grade. Amestecul se lasa la macerat timp de 5-6 zile, agitandu-l din cand in cand. La sfarsitul perioadei, amestecul se filtreaza prin tifon si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare. Tinctura de cardamom este indicata in tratarea impotentei, frigiditatii, oboselii, aerofagiei si a digestiei lente.