Capsunile pot vindeca gastrita

Foto credit @ Capsunile pot vindeca gastrita

Gastrita este inflamatia mucoasei gastrice si poate aparea din cauza unui mare numar de factori. Prea mult alcool, infectii virale sau bacteriene, exces de aspirina sau ibuprofen, dereglari autoimune, stress-ul, sunt tot atatea cauze declansatoare ale gastritei. Acestea sunt vestile rele.

Vestile bune, abia acum urmeaza. Cercetatorii europeni au descoperit sau, mai bine spus, au redescoperit capsuna, intr-o noua postura: aceea de medicament impotriva gastritei.

Cum actioneaza capsunile?

“Efectul benefic al capsunilor nu se datoreaza numai antioxidantilor si a compusilor fenolici pe care ii contin ci si capacitatii acestora de a activa enzimele organismului”. Studiile au aratat ca ingerarea capsunilor a condus la reducerea aparitiei ulceratiilor stomacului ca urmare a consumului de alcool, care este prima si cea mai frecventa cauza de aparitie a gastritei. In concluzie: fructul copt contine substante care previn inflamatiile la nivel celular.

Aceasta descoperire nu numai ca a pus capsunile intr-o noua lumina dar a deschis drumul pentru o noua abordare asupra proceselor inflamatorii ale mucoasei gastrice si a tratamentelor care se impun.

Clinica Mayo recomanda persoanelor care sufera de gastrita sa isi alcatuiasca o dieta formata din fructe slab acide si sa evite mancarea grasa si condimentata. Capsunile intra pe lista fructelor permise alaturi de pere, zmeura si mere.

De asemenea, persoanelor suferinde li se recomanda reducerea stresului, a consumului de alcool si sa caute ajutor specializat pentru tratamentul corect al durerilor din timpul crizelor de gastrita, pentru ca acestea agraveaza si mai mult starea mucoasei gastrice.

Alte beneficii ale capsunilor

Capsunile nu reduc numai inflamatiile stomacului. Ele au calitati antiinflamatorii care actioneaza inclusiv asupra incheieturilor. Harvard School of Public Health a condus un studiu care a aratat ca femeile care mananca 16 sau mai multe capsuni pe zi au mai putine “sanse” de a avea in organism markeri ai inflamatiilor.

De asemenea consumul de capsuni a fost legat de o serie de alte beneficii: imbunatatesc sanatatea ochilor, stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase si regleaza presiunea sangvina. Incercati sa cumparati capsuni din piata de la mici producatori sau asigurati-va ca sunt organice, altfel apar toate problemele de sanatate legate de consumul de pesticide.

Sursa: http://www.naturalnews.com