Arborele de Cacao
Cacao in terapia naturista
Tratamentul cu cacao lupta impotriva celulitei existente, diminuand-o. De fapt, nu numai o micsoreaza ci ii si pune o “bariera” in cazul formarii unei noi zone celulitice.
Cea mai utilizata extractie din cacao este untul de cacao,
Supranumit “extreme moisturizer” – hidratantul suprem, cea mai stabila grasime vegetala si probabil cel mai popular ingredient cosmetic – nu-i de mirare ca este folosit in toate tipurile de produse de ingrijire : pentru ten, corp, par. Dar mai ales, este nelipsit din cremele pentru prevenirea si tratarea vergeturilor ( datorita puterii mari de hidratare si refacere a tesuturilor) si din cremele de protectie solara.
In plus, “aroma de ciocolata” mentine pH-ul optim al tenului si un aspect stralucitor.
Saloanele cosmetice folosesc ingredientul, cacao, pentru refacerea tenului dupa tratamente. Terapia cu cacao include un complex de menta, papaya si lamaie – toate combinate redau pielii hidratarea, tonifierea si luminozitatea.
Se practica si epilarea cu ciocolata, similara cu epilare cu miere sau cu zahar. Eficienta acestui tip de epilare este data de zaharul prezent in ciocolata, care o face lipicioasa si capabila sa adere la firele de par. Datorita acizilor grasi prezenti in cacao, pielea devine catifelata si hranita.
Mastile sau impachetarile pe baza de pudra de cacao sau de ciocolata sunt in egala masura bune pentru ten si pentru par avand un efect evident de regenerare.
Masca regeneranta pentru par
2 linguri pudra de cacao
o lingura ulei de masline
2 linguri de iaurt simplu
Le amestecati bine pana obtineti o pasta cremoasa,
O puneti pe par cu ajutorul mainilor si o lasati 30 de minute dupa care spalati cu multa apa si un sampon obisnuit.
Puteti sa o aplicati si pe fata 15-20 de minute dupa care va spalati fata cu apa calduta .
Masca nutritiva cu cacao, fulgi de ovaz si miere (extrem de cunoscuta de altfel)
1/3 ceasca pudra de cacao
1/4 ceasca cu miere
2 linguri smantana
3 lingurite pudra de fulgi de ovaz.
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pana obtineti o masa consistenta. Aplicati pe fata, masand usor, astfel incat fulgii de ovaz sa exfolieze stratul de celule moarte. Lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clatiti cu apa calduta.
Fulgii de ovaz sunt recomandati pentru pielea sensibila, dar pot fi utilizati in prepararea oricarui tip de masca faciala, pentru orice tip de piele, inclusiv pentru pregatirea unor exfolianti delicati pentru ten, care au totusi putere.
Mierea, pe de alta parte, este un agent antibacterian minunat, curata in profunzime tenul si deschide porii.