Beneficiile unei alimentatii alcaline

Foto credit @ Beneficiile unei alimentatii alcaline

Inca din antichitate, toate marile religii si filozofii ale lumii, fara exceptie, isi indeamna adeptii la cumpatare si alimente alcaline. Motivatiile lor mai mult sau mai putin poetic exprimate, au la baza un fundament cat se poate de real. Stiinta nu a facut decat sa confirme ceea ce stiam cu totii de foarte multa vreme.

Alimentele acide dezechilibreaza organismul.

Alimentatia alcalina mentine echilbrul corpului. In general, oamenii consuma mult mai multe proteine decat ar fi normal, in detrimentul altor nutrienti. Cea mai simpla cale de a obtine proteinele este consumul produselor de origine animala si al cerealelor. Produsele de origine animala sunt acide iar cerealele neinmuiate nu sunt mai bune decat primele. Cresterea aciditatii dezechilibreaza nivelul PH-ului din organism.

Ce efecte are dieta acida?

Sunt cercetari care arata ca o alimentatie bogata in alimente acide favorizeaza producerea pietrelor la rinichi si scade nivelul energiei, instalandu-se o oboseala nenaturala. Aceasta datorita efortului pe care organismul il depune pentru a digera alimentele acide. De asemenea s-a demonstrat ca exista o legatura intre nivelul de aciditate al alimentatiei si sanatatea sistemului imunitar.

Cat mancam?

In timp ce alimentele acide se consuma in portii foarte mici, alimentele alcaline pot fi consumate in cantitati mari. In aceasta grupa intra produsele din soia, nucile, semintele, legumele si fructele. Portionand corect cele doua tipuri de alimente sanatatea noastra si implicit viata noastra se va imbunatati simtitor.

Durerile si afectiunile inflamatorii se reduc. Va veti intreba cum este posibil. Introducand mai putine alimente acide in organism, acesta nu va mai trebui sa mobilizeze efective importante de substante doar pentru digestia acestora. De exemplu, magneziul: in loc sa fie folosit pentr neutralizarea efectelor acizilor, va fi folosit in beneficiul articulatiilor. Iata de ce in cazul afectunilor reumatice se recomanda o alimentatie necondimentata.

Dieta alcalina incetineste procesul de imbatranire.

Adoptarea dietei alcaline nu implica tineretea vesnica. Aceasta este o promisiune fara acoperire. Dar, in schimb, se poate imbatrani cu gratie. Dieta alcalina ajuta organismul sa-si mentina sistemul imunitar si capacitatea de autovindecare functionala. Aceasta conduce la un organism mai sanatos si un aspect mai tineresc.

Daca va decideti sa optati pentru dieta alcalina, introducet modificarile in alimentatie putin cate putin. Astfel ii veti oferi organismului posibilitatea sa se detoxifieze si sa se adapteze cu noua dieta.

Learn more: http://www.naturalnews.com